• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Adana’da 'Yan bakma cinayeti'ne 20 yıl hapis

Yeniakit Publisher
2017-03-29 09:04:00 -
Adana’da 'Yan bakma cinayeti'ne 20 yıl hapis

Adana’da arkadaşlarıyla eğlenmek için bir bara giden 32 yaşındaki İsmail Akyol, karşı masada oturan 31 yaşındaki Ferdi O. ile birbirine bakmaya başladı. İkili arasında ‘yan bakma’ meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada Akyol silahla vurularak hayatını kaybetti. Akyol’u öldüren silahı ateşlediği öne sürülen İbrahim Özgün, önce ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası aldı, ardından da ‘haksız tahrik’ indirimi uygulanıp cezası 18 yıla düşürüldü. Mahkeme heyeti Özgün’e ‘ruhsatsız silah’ için de 2 yıl hapis cezası verdi.

Adana’da 32 yaşındaki İbrahim Akyol, arkadaşlarıyla birlikte eğlenmek için bir bara gitti. Barda yan masada oturan 31 yaşındaki Ferdi O. ile karşılıklı olarak bakışmaya başladı. Ancak bu bakışma uzun sürünce kavga çıktı. Her iki taraf da arkadaşlarını olay yerine çağırınca kavga büyüdü, silah ve bıçaklar konuştu. Çıkan kavgada İbrahim Özgün, Akyol’u silahla öldürdü. Özgün, yargılandığı davada da önce ‘müebbet hapis cezası’ aldı, ardından da ‘tahrik indirimi’ uygulanarak cezası 18 yıla düşürüldü.

KARŞILIKLI BAKIŞMALAR

Olay, 17 Ocak 2015’te merkez ilçe Seyhan’a bağlı Sarıhamzalı Mahallesi’ndeki bir barda meydana geldi. İddiaya göre; İsmail Akyol, arkadaşları Savaş B. ve Orhan K. ile birlikte eğlenmek için söz konusu bara gitti. Bir süre sonra karşı masaya da Ferdi O. ile arkadaşı Mehmet B. oturdu. Her iki grup da alkol alıp, eğlenmeye başlarken, Akyol ve Ferdi O. barda birbirlerine bakmaya başladı, ancak bu bakışma uzun sürünce tartışma çıktı.
 
BENİMLE BİR HUSUMETİN Mİ VAR?

Akyol, Ferdi O.’yu barın dışına çağırdı ve kendisine; “Neden bakıyorsun? Benimle bir husumetin mi var?” diye sordu. Bu duruma sinirlenen Ferdi O. da; “Seninle ne husumetim olabilir ki! Hem olsa ne olur?” şeklinde karşılık verince iki taraf arasındaki sözlü tartışma yumruklu kavgaya dönüştü. Kavga, çevredekilerin araya girmesiyle büyümeden önlendi. Ancak olay bununla da sınırlı kalmadı ve her iki grup da arkadaşlarını çağırdı.
 
ÖNCE SİLAH SONRA BIÇAK

Ferdi Ö.’nün arkadaşları Metin A. ve İbrahim Özgün de bara gelince taraftar arasında yeniden kavga çıktı. Yaşanan arbede de silahına sarılan Özgün, Akyol’u vururken, Ferdi O. da yanında taşıdığı bıçağı çıkartıp yine Akyol’a sapladı. İsmail Akyol, kanlar içinde yere yığılırken, saldırganlar da olay yerinden kaçıp kayıplara karıştı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Akyol, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 
KORKUTMAK İÇİN ATEŞ ETTİM
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Olayın ardından yürütülen soruşturma kapsamında İbrahim Özgün tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Ferdi O., Metin A. ve Sedat Ö. ile birlikte Erhan B. Ve Ahmet Y. de haklarında Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada tutuksuz yargılanmaya başlandı. İşte o davada mahkeme heyeti son sözünü söyledi. Özgün, duruşmada; “Bir şey olmaması için çok uğraştım. Korkutmak için havaya bir el ateş ettim” dedi.
 
YAŞANANLAR İÇİN PİŞMANIM!

Özgün, “Kesinlikle isteyerek olmadı, kendimi korumak için istem dışı bir olaydı. Tabancamda başka mermiler de vardı. Eğer öldürmek isteseydim, o mermileri de ateşlerdim. Yaşananlar nedeniyle pişmanım” diye kendini savundu. Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, önce Özgün’e ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verdi, ardından da ‘haksız tahrik’ indirimi uygulayıp, cezayı 18 yıla düşürdü.
 
KAVGAYI BAŞLATTI PARA CEZASI ALDI

Mahkeme sanığa ayrıca ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan da 2 yıl hapis cezası verdi. Aynı davada yargılanan sanıklar Erhan B. ve Ahmet Y., ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan birer yıl hapis cezası veren mahkeme, Ferdi O.’nun da bin 500 TL adli para cezasına mahkum edilmesine karar verdi. Olaya karıştıkları öne sürülen Sedat Ö. ve Metin A. da ‘delil yetersizliği’ nedeniyle beraat etti. 

Akşam

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23