• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Erbakan düşmanlığı

Yeniakit Publisher
2015-03-28 10:07:00 - 2015-03-28 10:15:44
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Erbakan düşmanlığı

MHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi Merhum Necmettin Erbakan'ın adını taşıyan, Turgut Özal ve Öğretmenler Bulvarı kesiminden itibaren TÜYAP Fuarına giden Bulvarın tabelasını kaldırdı.

Çağı aydınlatan fikirleri ve siyasi aksiyonuyla yakın tarihe adını altın harflerle yazdıran Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a büyük bir vefasızlık örneği yaşandı. Adanalı vatandaşların verdiği bilgilere göre belediye ekipleri bulvardaki Erbakan isminin yer aldığı mermer bloğu sessiz sedasız kaldırdı ve aradan uzun bir süre geçmesine rağmen yerine yenisi takılmadı.

Baba tarafından soyu Adana'daki Kozanoğulları Beyliği'ne uzanan Erbakan Hoca'nın isminin ata yurdunda böyle bir saygısızlığa maruz kalması tepkileri de beraberinde getirdi. Belediyeye tepkilerini gösteren Adanalılar tabelanın acilen yerine takılmasını istiyor.

Durumdan şikâyetçi olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye sosyal medya üzerinden tepki gösteren Adanalılar, gerek belediye yetkilileri gerek başkan Sözlü’nün kendilerine hiçbir şekilde dönüş yapmadığını söylediler.

Erbakan Hoca’nın isminin silinme çabasına tepki gösteren vatandaşlar, twitter üzerinden başlattıkları #adanadakinecmettinerbakanbulvari hastag çalışmasıyla, belediyenin bu büyük ayıbı ortadan kaldırmasını ve tabelanın en hızlı şekilde yeniden yerine asılmasını talep ediyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hatırasına binaen yetim merkezleri, hayır kurumları, su kuyusu, çarşı, cadde, okul, bulvar, park gibi binlerce yerde ismi yaşatılan Erbakan’ın adını taşıyan bulvarın Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye ne rahatsızlık verdiği anlaşılamadı. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23