• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Adalar’ın skandal müdürleri

Yeniakit Publisher
2017-10-07 15:23:00 - 2017-10-08 15:35:08
Adalar’ın skandal müdürleri

CHP’li Adalar Belediyesi’ndeki skandallar bitmek bilmiyor.

CHP’li Adalar Belediyesi’ndeki skandallar bitmek bilmiyor. ETÖ’nün belediyeler imamı Erkan Karaaslan’a kaynak aktardığı ve ihalelerde usulsüzlük ler yapıldığının ortaya çıkmasının ardından bir başka skandal daha patlak verdi. Akit’in ulaştığı Teftiş Kurulu ön araştırma raporuna göre müdürlük kadrosu bulunan personellerin farklı birimlerde memur olarak görevlendirildiği, üniversite mezunu dahi olmayan sözleşmeli personellerin müdür yapıldığı, CHP yandaşlarının 18 yaşını dahi doldurmadan illegal şekilde kadroya alınıp belediyede çeşitli pozisyonlara getirildiği tespit edildi.

KAĞIT ÜSTÜNDE MÜDÜR, BELEDİYEDE MEMUR

Şikayetler üzerine Adalar Belediyesi’nde incelemelerde bulunan İBB Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerinin ön araştırma raporuna belediyenin personel vakaları da yansıdı. 55 sayfalık raporun “İdari İşler – Personel Hareketleri” bölümündeki tespite göre CHP’li Adalar Belediyesi’nde, uhdesinde kadro bulunan bazı müdürler, farklı birimlerde düz memur olarak görevlendirildi. Raporda, müdürlük kadrosuna yerleştirilen ancak CHP’li Belediye Başkanı Atilla Aytaç tarafından kızak memur olarak görevlendirilen personellerin “müdürlük kadrosundan doğan mali ve özlük haklarından yararlanmaları dolayısıyla kamunun zarara uğratıldığı ve bu durumun 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 147. maddesine aykırı olduğu” vurgulandı. Kadrosu müdürlük olmasına rağmen farklı birimlerde memur olarak görevlendirilen personellere örnek olarak şu isimler verildi:

Şengül Albayrak: Kadrolu Fen İşleri Müdürü olmasına rağmen Adalar Kaymakamlığında memur olarak görevlendirildi.

Selviye Erdoğan: Kadrolu İşletmeler Müdürü olduğu halde, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde İdari-büro işlerinde görev yapıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Gönül Ülker: Kadrolu İnsan Kaynakları Müdürü olduğu halde, Mali Hizmetler Müdürlüğünde düz memur olarak çalışıyor.

Yeşim Şener: Kadrolu İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü olduğu halde, Mali Hizmetler Müdürlüğü kaleminde düz memur olarak istihdam ediliyor.

Hasan Güven: Uhdesinde Satınalma Müdürlüğü kadrosu olduğu halde, Destek Hizmetleri Müdürlüğünde memur olarak görev alıyor.

“SEBEPSİZ ZENGİNLEŞME”

Raporda, bu durumla ilgili olarak, “Uhdesinde ‘Müdürlük’ kadrosu olup, müdürlük görevini deruhte etmeyerek, başka birimlerde ‘Memurluk’ görevini yürütenlerin ‘Müdürlük’ kadrosundan doğan mali ve özlük haklarından yararlanmakta oldukları dolayısıyla sebepsiz zenginleşme olduğu” tespitinde bulunuldu. Söz konusu dört belediye personelinin Müdürlük kadrosundan doğan mali haklardan yararlanmalarının kamu zararına sebebiyet verdiği vurgulandı. Adalar Belediyesi’nde bazı müdürlerin ise, uhdesindeki kadro ünvanlı birimlerde değil de başka birimlerin müdürlüğüne vekaleten atandığı görüldü. Raporda yer alan söz konusu personeller şunlar:

Feza Güzel: Kadro ünvanı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü olduğu halde, Yazı İşleri Müdürü olarak tedviren görevlendirildi.

Bünyamin Lök: Lise mezunu olan Lök, Zabıta Memuru olduğu halde, Zabıta Yönetmeliğinin 42. Maddesine aykırı şekilde, vekil müdür olarak (tedviren) İnsan Kaynakları Müdürlüğüne getirildi.

Aynur Alyanak: Kadrolu Şef olduğu halde, muhtelif birimlerde, sürekli düz memur olarak vazifelendirildi.

FORMASYONU BİLE OLMAYAN EĞİTMEN!

CHP’li Adalar Belediyesi’nde kadroları müdürlük olmadığı halde uzun süre boyunca tedviren Müdürlük görevini yürüten personeller de tespit edildi. Müfettiş raporuna göre o isimler şöyle sıralandı:

Şebnem Uztürk Kırteke: Kadrolu düz memur “Eğitmen” olarak belediyede görev aldığı belirlenen Kırteke’nin, eğitmenlik vasfını kazanabilmesi için gerekli olan 4 yıllık fakülte mezunluğu ve Pedagojik eğitmenlik formasyonuna sahip olmadığı kaydedildi. Buna rağmen daha önceki CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Farsaoğlu tarafından kanuna aykırı şekilde sözleşmeli memur olarak işe alınan Kırteke’nin, uzun süre boyunca Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nü tedviren yürüttüğü ifade edildi.

SAHTE EVRAKLA SÖZLEŞME SÜRESİ DEĞİŞTİRİLEN PERSONEL

Zeynep Gündoğan: Teknik memur olan Gündoğan ile ilgili raporda yer alan ifadeler şunlar: “01/01/2013 sözleşmeli olmuş 01/10/2013 tarihinde 6495 S.K. 9. Mad. Göre memurluğa atanmıştır. 8 ay sözleşmeli çalıştığı halde 2 yıl sözleşmeli gösterilmiş, ilk sözleşmeli olma tarihi olarak idare tarafından 08/02/2012 tarihi gösterilmiş hizmet süresi 3 yıl, 11 ay, 22 gün üzerinden değerlendirilmesi sağlandığı gerekçesiyle İnsan Kaynakları md’ce sahte evrak düzenlendiği (...) sorumluların idari/cezai soruşturulması gerektiği kanaatindeyiz.”

Neslihan Alnıak: Teknik memur. İmar ve Şehircilik ve Çevre Koruma Müdürlüklerinde tedviren “Müdür” olarak görevlendirilen Alnıak, halen Çevre Koruma Müdürü olarak görev yapıyor.

Mehlika Sevük: Uzun süre İşletmeler Müdürlüğünü tedviren yürüttü.

Selim Türkmen: Tekniker memur olan Türkmen, uzun süre Bilgi İşlem Müdürlüğü görevini tedviren yürütüyor. Türkmen’in çeşitli müdürlüklerde de görev yaptığı tespit edildi.

USULSÜZ ATAMA SKANDALI

Hacer Özdemir: Şef kadrosunda iken, önceki dönem Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu tarafından görevde yükselme sınavına girmeksizin Mali Hizmetler Müdürlüğü kadrosuna alındığı belirtildi. Bu usulsüz atamanın İçişler Bakanlığı tarafından gelen yazı üzerine geri alındığı ancak mevcut başkan Atilla Aytaç tarafından Özdemir’in yine yükselme sınavına girmeksizin tekrar Mali Hizmetler Müdürlüğü kadrosuna atandığı incelendi.

NÜFUS BİLGİLERİ DE SAHTE DİPLOMASI DA

Adalar Belediyesi’nde devlet memuru olma şartlarını taşımayan kamu görevlilerinin bulunduğu tespitine varıldı. 18 yaşını dahi tamamlamamış olan henüz okul çağındaki kişilerin yaşları büyük gösterilip memur yapıldığı saptandı. Raporda örnek olarak şu 3 isim verildi:

Fulya Erkan: 17 yaşındayken devlet memuru oldu. Adalar Belediyesi’nde Yazı İşleri, İnsan Kaynakları, Basın-Yayın müdürlüğü görevlerini yürüttü. Sahte nüfus sureti belgelerini özlük dosyasına koydurduğu açığa çıktı. İlkokul mezunu olduğu halde ortaokul mezunu gibi gösterilerek memriyete atandı. Fulya Erkan’ın, söz konusu fiillerden dolayı dolandırıcılık suçundan yargılanarak 2,5 yıl hapis cezası aldı.

OKUL ÇAĞINDA MEMUR OLMUŞLAR

Yeşim Şener: Kadrosu Yazı İşleri Müdürlüğü olan Şener, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde Memur olarak görev yapıyor. 18 yaşını tamamlamadan devlet memurluğuna geçti. Belediyedeki müdürlük mali ve özlük haklarından halen faydalanıyor.

Gönül Ülker: 18 yaşını doldurmadan devlet memurluğuna geçen bir diğer Adalar Belediyesi personeli. Ülker, İnsan Kaynakları Müdürlüğü kadrosu bulunduğu halde Mali Hizmetler Müdürlüğünde memur olarak görev yapıyor.

Raporda, söz konusu memurlarla ilgili Adalar Belediyesi’nin 657/98. maddenin uygulaması gerekirken bu işlemi yerine getirmediği ve Belediye idaresinin görevi kötüye kullandığı tespiti yer aldı.


FARUK ARSLAN

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23