• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Acil teslimatlar dronelar ile yapacak!

Yeniakit Publisher
2016-09-25 17:54:00 - 2016-09-25 17:55:09
Acil teslimatlar dronelar ile yapacak!

Kargo dağıtımı amacıyla firmaların test ettiği bu cihazlar, acil teslimatlar içinde büyük önem taşıyor!

Kargo taşımacılığı sektörününde her geçen gün devam eden gelişim, insanları uzak mesafeden gelen bir paket için günlerce beklemek zorunda kalmaktan kurtardı. Ancak bazı teslimatlar için günleri bir kenara bırakalım, saatler ile yarışmak gerekiyor.

Lojistik sektöründe dünya genelinde başarısını kanıtlayan firmalardan birisi olan UPS, bu konuda yeni bir çalışmaya imza atıyor. Massachusetts merkezli drone şirketi CyPhy Works ile işbirliğine giden lojistik devi, sağlık ürünleri gibi acil teslimatları dronelar ile yapmak için ilk testlere başladı.

 

 

ACİL TESLİMATLAR İÇİN DRONELAR KULLANILACAK

Atlantik'te bir ada üzerinde yapılan testte yaz kampında yer alan bir şahısa, sahte astım iğneleri yaklaşık 5 kilometre mesafeden sekiz dakika içerisinde teslim edildi.

Ancak, Amazon gibi devlerin drone ile daha uzun mesafelere ağır yükler taşıdığını göz önünde bulundurduğumuzda, UPS bu basit uçuşu sadece ileride sunacağı çözümleri göstermek için gerçekleştirmiş olmalı.

drone

Test sırasında CyPhy’ın havadan keşif drone’u olarak nitelendirilen PARC modeli kullanıldı.

Termal görüntüleme ve hedef izleme yeteneklerine sahip olan drone’un, çift GPS ünitesi ve birden fazla anteni kontrolü her zaman elinizde tutmanızı sağlarken, yüksek çözünürlüklü kameradan gelen görüntülerin sorunsuz bir şekilde aktarılmasını sağlıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23