• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AB'li Diplomat: Gülen'in tehlikeli olduğunu söylemiştim

Yeniakit Publisher
2016-08-02 16:54:00 -
AB'li Diplomat: Gülen'in tehlikeli olduğunu söylemiştim

Avrupa Diplomatlar Birliği Başkanı Meinel, FETÖ'ye ilişkin, "Çok tehlikeli bir örgüt olduğunu söylemiştim. Şimdi bunların böyle bir darbe girişiminde bulunması asla kabul edilemez. Türkiye demokratik ve çok güçlü bir ülkedir" dedi.

Avrupa Diplomatlar Birliği Başkanı (DMW) Gunther Meinel, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "Çok tehlikeli bir örgüt olduğunu söylemiştim. Şimdi bunların böyle bir darbe girişiminde bulunması asla kabul edilemez. Türkiye demokratik ve çok güçlü bir ülkedir." değerlendirmelerinde bulundu.

DMW'den yapılan yazılı açıklamada DMW ve partner kuruluşların yöneticilerinin görüşlerine yer verildi.

Meinel, 10 yıldan fazla zamandır Türkiye'yi desteklediklerini belirterek, "Türkiye'nin Avrupa Birliği için çok önemli olduğunu biliyoruz. Darbe ve OHAL sonrasında bizim Türkiye'ye desteğimiz devam edecektir. Ben Fetullah Gülen'in faaliyetlerine ilişkin 2 yıl evvel bir açıklama yapmıştım. Çok tehlikeli bir örgüt olduğunu söylemiştim. Şimdi bunların böyle bir darbe girişiminde bulunması asla kabul edilemez. Türkiye demokratik ve çok güçlü bir ülkedir. Bunun da üstesinden gelecektir. Ayrıca Türk ekonomisi gayet iyi işliyor. Darbeden ve OHAL'den etkilenmedi. İstanbul'da yapılacak olan İşbirliği ve Yatırım Zirvesi'ne Avrupa'dan pek çok yatırımcıyı getireceğiz. Onlar Türk ekonomisine güveniyorlar." ifadelerini kullandı.

"Hükümete desteğimiz tamdır"

Avrupa İş Kulübü Başkanı Zbigniew Roch ise darbenin kabul edilebilir bir şey olmadığına dikkati çekerek, Türkiye'nin demokratik ve güçlü bir ülke olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin bu sürecin üstesinden geleceğine olan inancını tekrarlayan Roch, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hükümete desteğimiz tamdır. Darbe sonrasında uygulamaya konulan OHAL'i normal karşılıyoruz. Fransa ve Belçika'da da uygulandı. Türk halkı OHAL'i sakin karşılamıştır. Ekonomik anlamda da korkulan olmamıştır. DMW'nin düzenlediği İstanbul ve Kıbrıs Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi'ni destekledik. Bu yıl da Avrupa'nın sayılı ve seçkin yatırımcılarını Türkiye'ye getireceğiz ve Türk ekonomisinin güçlü ve büyüyen yapısını herkese göstereceğiz. Ayrıca halen Türk üniversiteleri ile başlattığımız projemizi de devam ettireceğiz. Geri adım atmak yok. Hem projeleri devam ettireceğiz hem de Yatırım Zirvesi'ne tam destek vereceğiz."

"Türk halkı güzel bir sınav verdi"

Arab-Türk İş Konseyi Başkanı Büyükelçi Muhammed Yusuf, Türkiye'nin kendileri ve Orta Doğu için çok önemli olduğunu aktararak, Arap halklarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye'ye güveninin tam olduğunu belirtti.

Yusuf, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Demokratik kurumların işlediği böyle bir ortamda darbe girişimi asla kabul edilemez. Türk halkı çok güzel bir sınav verdi. Ekonomik açıdan da Türkiye korkulacak bir ülke değildir. Biz DMW'nin düzenlediği İstanbul ve Kıbrıs'taki Yatırım ve İşbirliği Zirvelerine büyük bir memnuniyetle katıldık. Bu yıl İstanbul'da düzenlenecek olan Yatırım Zirvesi'ne Mısırlı, Katarlı ve diğer Orta Doğulu ülke yatırımcıları ile güçlü bir şekilde katılacağız."

DMW Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini hatırlatarak, Cumhurbaşkanı'na ve hükümete güvendiklerini aktardı.

Bazı çevrelerin olumsuz Türkiye algısı için çaba sarf ettiğini dile getiren Bozçelik, "DMW ve DMW partnerleri olarak, bu tür yalan haber ve bilgileri bertaraf etmek için çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca İstanbul'da Kasım ayı içinde büyük bir organizasyonla, İstanbul Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi yapmak için kolları sıvadık. Amacımız Türkiye'yi karalama kampanyaları içinde olan ve ülkemizi kötü göstermek isteyen şer odaklarına karşı güçlü bir duruş sergilemektir." ifadelerini kullandı.

Diplomatic Council Türkiye Direktörü Mehmet Köksal da Türkiye'deki sağlam demokrasi anlayışına dikkati çekerek, illegal kalkışmaların asla kabul edilemeyeceğini anlattı.

İktidarların ancak seçimle değişebileceğine dikkati çeken Köksal, yaşananların ve halkın tepkisinin demokrasiyi daha da kuvvetlendirdiğini söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23