• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Abdurrahim Çağırıcı Camii'nin temeli atıldı

Yeniakit Publisher
2017-06-13 22:09:00 -
Abdurrahim Çağırıcı Camii'nin temeli atıldı

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın babasının adını taşıyan Abdurrahim Çağırıcı Camii ve Kur’an Kursu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı. Başkan Çağırıcı temel atma töreninde yaptığı konuşmada, babasının din hizmetini 50 yıla yakın sürdürdüğünü belirterek, “Abdurrahim Hoca’nın oğluyum, dediğimde onur duyuyorum” diye konuştu. 

Bağcılar Mahmutbey Mahallesi’nde inşa edilecek olan Abdurrahim Çağırıcı Camii ve Kur’an Kursu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı. 

Tören ilk olarak Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçeye önemli hizmetler verdiklerini hatırlattı. Bu hizmetler içerisinde en güzellerinin de okul ve camiiler olduğunu ifade eden Çağırıcı, “Geleceği en iyi şekilde inşa etmek istiyorsak; böyle mekanları hizmete sunmalıyız." dedi.

İLK HARÇ DUALAR EŞLİĞİNDE ATILDI

Törenin kendisi için anlamlı olduğunu da kaydeden Çağırıcı, babasının köylerindeki camiinin yapımını tamamladığını da hatırlatarak, “Buradaki camiyi de tamamlamayı Rabbim nasip etti. Din hizmetini 50 yıla yakın sürdürdü. Abdurrahim Hoca’nın oğluyum, dediğimde onur duyuyorum. Benim için büyük bir şeref. Rabbim ona layık evlat olarak hayatımı sürdürmeyi nasip etsin” diye konuştu.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bağcılar İlçe Müftü Vekili Yusuf Özel’in yaptırdığı duanın ardından Başkan Çağırıcı, Müftü Vekili Özel, muhtarlar ve iş adamları birlikte butona basarak Abdurrahim Çağırıcı Camii ve Kur’an Kursu’nun temeline ilk harcı attılar.

ABDURRAHİM ÇAĞIRICI CAMİİ VE KUR’AN KURSU

Cami, bahçesiyle birlikte 1844 metrekarelik bir alana sahip olacak. 1352 metrekarelik peyzajlı bahçesi olacak. İki minareli camide aynı anda 1883 kişi ibadetini yapabilecek. Caminin alt katında çocukların Kur'an eğitimi alabileceği 5 adet derslik yer alacak. Yine 50 kişi kapasiteli bir de yemekhane bulunacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23