• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Abdullah Gül'ün açıklamalarına Baykal'dan yanıt

Yeniakit Publisher
2017-05-06 10:35:00 -
Abdullah Gül'ün açıklamalarına Baykal'dan yanıt

Abdullah Gül'ün "Açıkçası ben hiç ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri" diye yanıt verdiği Baykal Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a konuştu.

Baykal, "Sayın Gül'ün yaptığı açıklamadan benim çıkardığım sonuç şu: Adalet ve Kalkınma Partisi çevrelerinin biraz kaygıyla karışık olarak gündeme getirdikleri olasılık o kadar da boşuna değilmiş. Yani Sayın Gül'ün böyle bir olasılığı kararlı bir tavırla reddeden bir tutum içinde olmadığı ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan'ın köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

'SORULDU SÖYLEDİM'

"Abdullah Gül'ün açıklamasının hemen ardından Deniz Baykal'la görüşen Hakan, Gül'ün Cuma namazı sonrası yaptığı açıklamaları sordu

Baykal:  "Ben sizin programınızda izlememiz gereken yol haritasını anlattım. Benim çizdiğim yol haritasında ne Sayın Gül ne de o konumdaki bir kişi yer alıyordu. Ben partimin ilkeleri ve anlayışı doğrultusunda en geniş tabanlı bir adayın belirlenmesini önerdim. Abdullah Gül'ü siz bana sordunuz."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'ONUN BİLECEĞİ İŞTİR DEDİM'

"Söylediğim şudur: Gül'ü sorduğunuzda ben siyasi nezaket ve saygı anlayışı içinde "Böyle bir niyeti varsa ve yüzde 49'un duyarlılıkları ile kendisini bağlantılı kılabiliyor ise o zaman gereken yapılır, onun bileceği iştir" dedim. Sayın Gül'ün yaptığı açıklamadan benim çıkardığım sonuç şu: Adalet ve Kalkınma Partisi çevrelerinin biraz kaygıyla karışık olarak gündeme getirdikleri olasılık o kadar da boşuna değilmiş. Yani Sayın Gül'ün böyle bir olasılığı kararlı bir tavırla reddeden bir tutum içinde olmadığı ortaya çıktı."

'SORUMLUSU BEN DEĞİLİM'

"Gül'ün bu açıklamayı yapmak zorunda kalmasının sorumlusu ben hiçbir şekilde değilim. Bu tamamen kendi ortamında gelişen bir şeydir. Ancak Sayın Gül, öyle anlaşılıyor ki cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bugüne kadar yapılan spekülasyonları ortadan kaldırma niyeti ve kararlılığı içinde değil."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23