• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Abdulkadir Yüksel kimdir?

Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, 25 Eylül 2017 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hastanede vefat etmiştir.

Abdulkadir Yüksel

Abdulkadir Yüksel, 1962 yılında Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde doğdu. Babası Müslüm Yüksel ,Suruç ilçesi eşrafından İstiklal madalyalı Galip Beyzade Müslüm Bey'in oğludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Birecik'te tamamlayan Yüksel, Ankara Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu.

1994 yerel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden (DYP) aday oldu. Seçimlerde %52’lik bir oy oranı ile belediye başkanı seçilen Yüksel, 5 yıl boyunca bu görevini sürdürdü. 1999-2004 yılları arasında DYP Birecik İlçe Başkanlığı yaptı.

2004 yerel seçimlerinde halktan gelen yoğun talep üzerine yeniden aday olan Yüksel, %45 oy alarak ikinci kez belediye başkanlığına seçildi. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan anayasa referandumunda ''Evet'' oyu kullanacağını belirterek üyesi olduğu Demokrat Parti'den (DP) istifa etti ve AK Parti'ye katıldı. Yüksel evli ve 3 çocuk babasıdır.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, 25 Eylül 2017 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hastanede vefat etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdülkadir Yüksel'in ailesine başsağlığı diledi. İstanbul'dan Ankara'ya gelen Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Esenboğa Havalimanı'ndan Yüksel'in hayatını kaybettiği Güven Hastanesi'ne geçti. Yaklaşık yarım saat süren ziyarette doktorlardan bilgi alan Erdoğan, Yüksel'in ailesine taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyareti sırasında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile diğer yetkililer eşlik etti.

BAŞBAKAN YILDIRIM: ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK

Başbakan Binali Yıldırım, Abdülkadir Yüksel'in vefatına ilişkin, "Mecliste görevi başında kriz geçiriyor. Hemen müdahale edilmesine rağmen maalesef hayata döndürülemedi." dedi.

Yıldırım, Güven Hastanesi önünde yaptığı açıklamada, Gaziantep Milletvekili Yüksel'in bugün geçirdiği kalp krizi sonrası vefat ettiğini belirtti.

Yüksel'e Allah'tan rahmet dileyen Yıldırım, "Mecliste görevi başında kriz geçiriyor. Hemen müdahale edilmesine rağmen maalesef hayata döndürülemedi. Çok değerli bir milletvekilimiz. Uzun yıllar doğduğu Birecik'te belediye başkanlığı yapmış, hemşehrilerinin gönlüne taht kurmuş çok değerli bir insandı. AK Parti grubu olarak milletvekilimizin vefatından dolayı üzüntümüz büyük" diye konuştu.

Yıldırım, Yüksel'in eşi Kadriye Yüksel ve diğer aile bireylerine başsağlığı dileklerini iletti. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise Yüksel'in yıllarca belediye başkanlığı yaptığını ve örnek bir şahsiyet olduğunu dile getirdi.

Taziye mesajları

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23