• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Amerikalılar ile terör örgütü PKK elebaşlarından skandal toplantı

Yeniakit Publisher
2017-05-18 07:55:00 - 2018-09-13 12:20:38
Amerikalılar ile terör örgütü PKK elebaşlarından skandal toplantı

Suriye toprakları skandal bir toplantıya daha sahne oldu. Trump’ın DEAŞ Karşıtı Uluslararası Askeri Koalisyon’daki özel temsilcisi Brett McGurk, Ayn El Arap’ta PKK elebaşlarıyla bir araya geldi.

Suriye’de terör örgütü PKK’ya ağır silah verme kararının ardından Türkiye’nin üst düzey tepkisiyle karşılaşan ABD skandal bir fotoğraf daha verdi. DEAŞ Karşıtı Uluslararası Askeri Koalisyon’da ABD Başkanı Donald Trump’ın özel temsilcisi görevinde bulunan Brett Mc Gurk, PKK işgali altındaki Ayn el Arap’a (Kobani) giderek, örgütün üst düzey teröristlerle görüştü.

SİLAHLAR KONUŞULDU

Mc Gurk, Ayn el Arap’a geçmeden önce DEAŞ’ın elinde bulunan Rakka’ya en yakın hatlardan biri olan Ayn İsa’ya giderek incelemelerde bulundu. Burada PKK güdümündeki yerel meclisle de görüşen ABD’li yetkili, Ayn el Arap’a geçerek PKK’lılarla bir toplantı yaptı. Bu toplantıda, PKK’ya verilecek silahlarla ilgili bir oturum da geçekleştirildi. Toplantıya, Suriye’nin PKK’sı PYD’nin üst düzey isimlerinden Enver Müslim, YPG elebaşlarından Aldar Halil, Polat Can ile Şahin Cilo kod adlı Ferhad Abdi Şahin de katıldı.

LİSTE ONDAN GİDİYOR

Temsilci Brett Mc Gurk’la aynı masada toplantıya katılan teröristlerin profilleri şu şekilde:

Aldar Halil: Suriye’de PKK’ya yönelik yapılan uluslararası silah ve mühimmat desteğini koordine eden isimlerin başında geliyor. Bölgenin sözde savunmasında karar sahibi kişilerden biri olan Aldar Halil, ne kadar silahın hangi bölgeye gönderileceğini tespit edip bu talebi ABD ve batılı ülkelere bildiriyor. Halil, ABD’nin PKK’ya açıktan ağır silah verme kararının perde arkasındaki isimlerden biri.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Polat Can: Terör örgütü PKK’nın Suriye’de kullandığı isimlerden biri olan YPG’nin medya sözcülüğü görevini yürütüyor. PKK’nın DEAŞ’la savaştığı algısı Polat Can üzerinden resmileştiriliyor ve terör örgütünün sivil halka karşı yürüttüğü tehcir ve tutuklama operasyonları perdeleniyor.

Ferhad Abdi Şahin: 59 yaşındaki Şahin Cilo kod adlı terörist PKK’nın Suriye’deki önemli isimlerinden biri. Uzun süre terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın yanında kalan terörist Suriye’nin PKK işgali altındaki Afrin kenti nüfusuna kayıtlı. Türkiye’de birçok katliam ve saldırının faili olan terörist Türkiye tarafından kırmızı listede aranıyor. Şahin’in başına 4 milyon TL ödül konmuş durumda. 1990 yılında terör örgütüne katılan bu terörist, Hakkari, Avrupa, Mahmur ve Suriye’de terör örgütü adına faaliyet gösterdi. Bir dönem PKK’nın sözde özel kuvvetlerinin sorumlusu da oldu. Türkiye’nin Karaçok’taki terör hedeflerini imha etmesinin ardından ABD’li komutanların bölgeyi ziyareti sırasında yanlarında yine bu terörist bulunuyordu.

MCGURK'ÜN İLK SKANDALI DEĞİL

ABD Başkanı Trump’ın DEAŞ Karşıtı Uluslararası Askeri Koalisyon’daki özel temsilcisi Brett McGurk, Ayn El Arap’ta (Kobani) sık sık PKK'lılarla bir araya geliyor. Daha önce de Türkiye’nin kırmızı listede 4 milyon TL ödülle aranan azılı terörist Şahin Cilo ile görüntüler veren McGurk, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da sert bir dille eleştirmişti.

Kaynak: Yeni Şafak

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23