• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD’li komutanla PKK'lılar arasında ki görüşme ortaya çıktı

Yeniakit Publisher
2016-05-27 17:28:00 -
ABD’li komutanla PKK'lılar arasında ki görüşme ortaya çıktı

“ABD’li komutan Votel’in Rojava ziyareti sırasında sadece Rakka’ya değil Türkiye'nin kırmızı çizgisi olan Fırat’ın batısına da saldırı düzenlenmesi ele alındığı ortaya çıktı.

Timetürk'ten Melahat Kemal'in haberine göre; PKK'nın Suriye kolu PYD'ye mensup İbrahim Müslim, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel'in Rojava ziyareti sırasında yapılan toplantıda Rakka saldırısının yanı sıra “Fırat'ın batısı”, Münbic ve Cerablus'un da kontrolünü ele geçirmeye yönelik planların ele alındığını açıkladı.  

YPG'NİN “BÜYÜK MÜNBİÇ OPERASYONU” PLANI

PKK'nın Suriye kolu PYD ‘nin silahlı kanadı YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde ve Türkiye sınırında kesintisiz bir kontrol alanı oluşturmak, Kobani ve Afrin'i birlileştirmek için Fırat'ın batısında Cerablus-Azez hattını ele geçirmesi gerekiyor.

Bu doğrultuda YPG, bir süredir Halep'in kuzeyinde Türkiye sınırında güvenli bölge ilan edilmesi planlanan Azez-Cerablus hattında iki yönlü ilerlemeye çalışıyor.

Geçtiğimiz Mart ayı sonunda İngiliz The Times gazetesi ABD'nin  "Münbiç cebi" olarak adlandırdığı Türkiye sınırı ile Münbiç arasında kala bölgeye DAEŞ'i çıkararak, PYD'ye bağlı güçlerin yerleştirilmesini istediğini yazdı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

The Times'ta yer alan haberden birkaç gün sonra ise YPG “Büyük Münbiç Operasyonu”'nu başlatmaya hazır olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE SINIR HATTI PKK'YA MI BIRAKILIYOR?

İbrahim Müslim'in Votel ile yapılan görüşmede bu saldırı planının görüşüldüğünü açıklaması ve Rakka'nın kuzeyinde 100'e yakın kayıp veren örgütün Münbiç-Cerablus hattına kaydırılmaya başlandığı yönünde gelen haberler, ABD'nin Türkiye sınır hattını PKK'ya bırakmakta kararlı olduğu şeklinde yorumlanıyor.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23