• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'li General: Türkiye olmasa yapamazdık

Yeniakit Publisher
2016-10-19 23:31:00 - 2016-10-19 23:50:55
ABD'li General: Türkiye olmasa yapamazdık

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel, Türkiye’nin terör örgütü DEAŞ’e karşı yürütülen kampanyada “olağanüstü öneme” sahip olduğunu belirterek, “Türkiye’nin desteği olmadan şu anda Suriye’de yaptıklarımızı yapamazdık.” dedi.

ABD’nin Ortadoğu’daki operasyonlarını yürüten CENTCOM’un komutanı General Votel, düşünce kuruluşu Amerikan İlerleme Merkezi’nde ABD’nin bölgedeki stratejisine ilişkin panele katıldı.

Irak’ta Musul’un DEAŞ’tan kurtarma operasyonuna değinen Votel, harekatın istenildiği gibi ilerlediğini bildirdi. Votel, operasyonun ne zaman sonuçlanacağına dair şu aşamada herhangi bir zaman vermenin güç olacağını vurguladı. Suriye’de çok daha küçük büyüklükteki Münbiç’in alınmasının dahi 71 gün sürdüğünü hatırlatan Votel, DEAŞ’ın Musul’da iki yıldır bulunduğunun ve kenti korumak için hazırlık yaptığının göz önünde bulundurulmasını istedi.

“TÜRKİYE OLMADAN YAPAMAZDIK”

Votel, bir soru üzerine, Türkiye’nin bugüne kadar DEAŞ karşıtı mücadeleye sunduğu olumlu katkılara dikkati çekti. Votel, şunları kaydetti:

“NATO müttefikimiz olan Türkiye, bu kampanya için olağanüstü bir biçimde önemli. Türkiye’nin desteği olmadan şu anda Suriye’de yaptıklarımızı yapamazdık. Üsleri, onlardan aldığımız diğer destekler bizim yaptıklarımız için son derece önemli.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Votel, Suriye’nin kuzeyindeki Dabık köyünün de DEAŞ’tan alınmasının önemli bir operasyon olduğunu bildirdi.

Türkiye’nin sınırı boyunca, Cerablus’tan başlayıp batıya doğru ilerleyen operasyonlarında son olarak Dabık’ın alındığını anımsatan Votel, “9 saatten biraz fazla sürdüğünü düşünüyorum ama başarılı bir operasyondu. Bu yapılması gereken bir operasyondu. Koalisyonun hava desteği, Türk ordusu ve zaman içerisinde eğittiğimiz bazı muhalif unsurların karma desteğiyle yaptık.” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23