• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD’den vatandaşlarına uyarı… ‘O ülkeye seyahat etmeyin…’

Yeniakit Publisher
2017-11-22 00:16:00 -
ABD’den vatandaşlarına uyarı… ‘O ülkeye seyahat etmeyin…’

ABD Dışişleri Bakanlığı,Suudi Arabistan’a yönelik terör saldırıları riski ve Yemen’den ülkeye fırlatılan füze tehlikesinden dolayı vatandaşlarını uyardı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, seyahat uyarısının 29 Mart'ta yapılan seyahat uyarısının yerine geçtiği ifade edilirken, başta Riyad, Cidde, Dahran olmak üzere Suudi Arabistan’ın tüm bölgelerinde terör saldırısı riskinin bulunduğu belirtildi.

TERÖR HEDEFİ RİSKİ

DEAŞ terör örgütü başta olmak üzere birçok terör örgütünün ülkede Suudi ve Batılı kuruluşları hedef aldığı hatırlatılan açıklamada, cami ve ibadethaneler ile ABD veya Batılıların uğrak yerlerinin terör hedefi riski bulunduğu kaydedildi.

Yıl boyunca Cidde ve Katif’teki saldırıların örnek gösterildiği açıklamasında, Yemen’de devam eden şiddet olaylarının da ülkeye yansıdığı, Yemenli Husilerin fırlattığı balistik füzelerin Riyad ve Cidde’ye ulaşabildiği vurgulandı.

SEYAHAT UYARISI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Açıklamada Yemenli muhaliflerin Suudi askeri noktalarını hedef almak üzere sınır ötesine top ateşi gerçekleştirdiğine işaret edilirken, bakanlık vatandaşlarını Cizan ve Nacran şehirleri dahil Suudi Arabistan-Yemen sınırının 80 kilometre kadar yakınına seyahat etmemeleri konusunda uyardı.

ABD’nin söz konusu bölgelerde vize ve konsolosluk hizmetlerinin de sınırlı verileceği aktarılan açıklamada, ABD vatandaşlarının o bölgelere seyahat etmemesi gerektiği ifade edildi.

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23