• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'den Türkiye'yi oyalamaya devam: Rakka bitince..

Yeniakit Publisher
2017-05-12 22:41:00 - 2017-05-12 22:49:47
ABD'den Türkiye'yi oyalamaya devam: Rakka bitince..

Başbakan Binali Yıldırım, Amerikalı yetkililerin Suriye'de YPG/PKK'yı silahlandırma kararını değerlendirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'li yetkililerin Suriye'de YPG/PKK'yı silahlandırma kararının "tercih değil, kısa vadeli bir gereksinim" olduğunu ve Rakka'nın DAEŞ'ten kurtarılmasının ardından YPG/PKK ile işlerinin biteceğini söylediğini açıkladı.

"YANLIŞ BİR KARAR OLDUĞUNU İLETTİK"

Londra'da BBC televizyonuna konuşan Başbakan Yıldırım, YPG'nin silahlandırılmasının ABD'nin kararı olduğunu ve Türkiye'nin bunun yanlış bir karar olduğunu muhataplarına ilettiğini söyledi.

"RAKKA'DAN SONRA YPG İLE İŞİMİZ BİTECEK"

Yıldırım, "Bu, DAEŞ'in yok edilmesine yardımcı olmaz. Aksine daha fazla sorun ortaya çıkartır. Bunun ABD tarafından da anlaşıldığını düşünüyorum. Bana, bunun bir tercih değil, kısa vadeli bir gereksinim olduğunu söylediler. Rakka'da DAEŞ'i yendikten sonra YPG ile işlerinin biteceğini belirttiler. Bekleyip, göreceğiz" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"ABD'YE SAVAŞ İLAN EDECEK DEĞİLİZ, AMA SAVAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

ABD'nin bu kararına karşılık Türkiye'nin hangi adımları atacağı sorusuna Başbakan Yıldırım, "ABD'ye savaş ilan edecek değiliz. Adı ister PKK olsun, ister PYD, ister YPG, terör örgütüne karşı savaşmaya devam edeceğiz" dedi.

"YPG'YE YENİ HAVA SALDIRILARI YAPABİLİRİZ"

Yıldırım, ABD tarafından silahlandırılmış olmasına rağmen, eğer Türkiye kendisine yönelik tehdit hissederse Suriye'de YPG'ye yönelik hava operasyonlarına devam edeceğini de ekledi.

"TÜRKİYE İLE AVRUPA'NIN ORTAK GELECEĞİNE BAKIYORUZ"

Yıldırım aynı mülakatta Avrupa Birliği ile ilişkilere dair bir soru üzerine, 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu öncesinde bazı bakanların Avrupa'da miting yapmasının engellenmesinin ilişkilere belli bir ölçüde zarar verdiğini söyledi.

Başbakan, Avrupa'nın bir yandan demokrasi, insan hakları ve ifade özgürlüğü gibi değerlere vurgu yaparken, diğer taraftan da Türkiye vatandaşlarına yönelik bu tarz kampanyaları yasaklamasının "çifte standart" olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Ancak şimdi referandum bitti ve artık Türkiye ile Avrupa'nın ortak geleceğine bakıyoruz. Yeni bir sayfa açmaya hazırız. Eğer onlar da hazırsa birlikte hareket edebiliriz" ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23