• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'den Türkiye'ye kirli teklif! Türkiye-Rusya-İran ittifakını bozmak için...

Yeniakit Publisher
2018-02-22 22:46:00 -
ABD'den Türkiye'ye kirli teklif! Türkiye-Rusya-İran ittifakını bozmak için...

Trump yönetiminin, Türkiye'yle ilişkileri onarmak ve Ankara'yı Moskova-Tahran'la kurduğu ittifaktan koparmak için yeni bir oyun peşine düştüğü iddia edildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'nin Rusya ve İran'la ilişkilerinin daha fazla gelişmemesi için diplomatik çabalarını artırdığı belirtildi.

ABD merkezli Wall Street Journal (WSJ) gazetesine konuşan Beyaz Saray kaynakları, Washington'un, Türkiye'yle ilişkileri onarmak ve Ankara'yı Moskova-Tahran'la kurduğu ittifaktan koparmak için yeni bir çalışma başlattığını söyledi.

Gazete, Ankara ile yürütülen görüşmelerde Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymond McMaster, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Savunma Bakanı James Mattis gibi en üst düzeyden isimler dahil çok sayıda yetkilinin yer aldığına dikkat çekti.

'İRAN VE MÜTTEFİKLERİNİN SURİYE'DEN ÇIKARILMASI İÇİN YARDIM SUNULABİLİR'

ABD'li yetkililerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Rusya ve İran'la ilişkileri geliştirmekten vazgeçirmeye çalışacağını vurgulayan WSJ, Washington'un, Ankara'ya, İran ile müttefiklerinin Suriye'den çıkarılması konusunda yardım sunmayı planladığını belirtti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'RUSYA, TÜRKİYE'Yİ MANİPÜLE EDİYOR' İDDİASI

Bu arada ABD'li bir kaynak, "Rusya, Türkiye'yi manipüle ediyor. Türkiye'nin Rusya ve İran'la yakınlaşması, Türkiye'nin çıkarlarıyla çelişiyor" iddiasında bulundu.

'AMAÇ NATO'YU DAĞITMAK'

Washington'un Rusya'nın Türkiye'ye S-400 füze savunma sistemleri satarak NATO'yu dağıtma amacında ilerleme kaydetmesinden endişe duyduğunun altı çizildi.

TÜRKİYE İLE ABD, YENİ ÇALIŞMA GRUPLARI KURMA KONUSUNDA ANLAŞTI

WSJ'ye konuşan bir Türk yetkili, gazetenin iddiası hakkında yorumda bulunmaktan kaçınırken, Türkiye ile ABD'nin ikili ilişkilerdeki ihtilafları ortadan kaldırmak için yeni çalışma grupları kurma konusunda mutabakat sağladığını hatırlattı.

'TEMEL İHTİLAF KONUSU VERİLEN DESTEK'

WSJ'ye göre Trump yönetimi, Türkiye ile temel ihtilaf konusunun Suriye'deki örgütlere Amerikan desteği olduğu görüşünde.

'İŞBİRLİĞİ YAPILABİLECEK KÜRT LİDERLER LİSTESİ'

Ankara'nın çekincelerini nasıl ortadan kaldıracağına henüz karar vermeyen ve aynı zamanda Kürtlere desteğini çekme niyetinde olmayan Trump yönetimi, Ankara'dan, Suriye'de işbirliği yapabilecekleri Kürt liderlerin listesini almayı umuyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23