• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'den PYD vahşetine tepki

Yeniakit Publisher
2016-04-30 09:49:00 -
ABD'den PYD vahşetine tepki

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin , Tel Rıfat ilçesinde bulunan PYD güçleriyle ÖSO arasında yaşanan çatışma sonrası öldürülen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının cesetlerini Afrin caddelerinde bir tırın arkasında teşhir etmesini kınadıklarını söyledi.

Günlük basın toplantısında ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner Halep'in Tel Rıfat ilçesinde bulunan PYD güçleriyle ÖSO arasında yaşanan çatışma sonrası, PYD'nin, ölen muhaliflerin cenazelerini tırın kasasında teşhir etmesini değerlendirdi.

Toner, görüntüler gördüklerini fakat gerçekliğini doğrulayamacaklarını belirterek, “Bu tür davranışları tereddüt etmeden güçlü bir şekilde kınıyoruz. Bu tür davranışlar, Batı Suriye'deki gruplar arasında gerginliğin artmasına sebep olmaktadır" dedi.

"ABD'nin Afrin'de bulunan Kürtlere destek vermediği" yönündeki sözlerini yineleyen Toner, şunları kaydetti:

“Açık ve gizli görüşmelerimizde, YPG ve Suriyeli güçlerin muhaliflerle Fırat nehri çevresinde çatışmaları hakkındaki ciddi kaygılarımızı iletiyoruz. Bu kavga sona ermeli. İstikrarın önüne geçiyor ve zarar veriyor."



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23