• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'den flaş karar.... Askeri yardımları askıya aldı

Yeniakit Publisher
2017-12-15 17:12:00 -
ABD'den flaş karar.... Askeri yardımları askıya aldı

ABD'li yetkililerden yapılan açıklamada yolsuzlukla ilgili endişeler yüzünden Somali silahlı kuvvetlerine yönelik yardımları askıya alıyor.

Voanews'te yer alan habere göre söz konusu askıya alma, Somalili askerlerin yiyecek, yakıt ve silah gibi yardım kalemlerinin hesaplanamamış olması gerekçesiyle alındı.

Bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, yardımların askıya alınmasının "ABD yardımının etkin bir şekilde ve amacına yönelik olarak kullanılmasını sağlamak için" yapıldığını söyledi.

Yetkili, bölgede el-Şebab örgütü ile aktif olarak savaşan Somali güvenlik güçlerine yapılan yardımların hükümet tarafından "daha fazla şeffaflık içerecek şekilde" hesaplanması gerektiğini söyledi. somali hükümetinin ABD yardımı almaya devam etmek için Amerikan standartlarını karşılayan yeni bir hesap verebilirlik kriterleri geliştirmeyi kabul ettiklerini de sözlerine ekledi.

Bir başka yetkili VOA'ya verdiği demeçte, "Çalışmayana destek vermek istemiyoruz ve terörle mücadeleye yardım etmiyoruz" dedi.

Reuters haber ajansının edindiği belgelere göre, Somali askeri gücüne, yüz milyonlarca dolar Amerikan desteğine rağmen, hükümet askerlerine düzgün beslenme ve ödeme yapmadı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Reuters'in bildirdiğine göre, bu yılın Mayıs ve Haziran ayları arasında dokuz Somali ordu üssünü değerlendirmek üzere gönderilen bir ABD ve Somali ekibi, fazla gıda yardımının geldiğini ya da askerler tarafından tüketildiğini gösteren hiçbir kanıt göstermediğini tespit etti.

Askeriye yapılan yardımların kesilmesi bölgede etkin olan el- Şebab ve DEAŞ, El Kaide gibi benzeri örgütlerin daha da güçlenmesini tetikleyeceğinden korkuluyor. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23