• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD’den Esad itirafı

Yeniakit Publisher
2014-11-21 08:44:00 - 2014-11-21 08:24:03
ABD’den Esad itirafı

ABD’nin eski Suriye Büyükelçisi Robert Ford, “Suriye’nin doğusunda IŞİD hedeflerini vurarak doğrudan Esad rejimine yardımda bulunmuş olduk” derken, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel de, IŞİD’e karşı mücadele oluşturulan uluslararası koalisyondan Esad’ın dolaylı olarak yarar sağladığını söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde düzenlenen “ABD’nin Suriye ve Irak Politikasında Bir Sonraki Adımlar” konulu oturumda konuşan ABD’nin eski Suriye Büyükelçisi Robert Ford, hava saldırılarıyla gücü kırılmaya çalışılan IŞİD ile mücadelenin, Suriye’de Beşşar Esad yönetiminin elini güçlendirdiğine vurgu yaptı.

Ford, şunları söyledi:

“Suriye’de eylül ayında başlanan hava saldırısı fiilen ılımlı muhaliflere zarar verdi. Bu saldırılar ılımlı muhalifleri sokakta itibarsızlaştırdı ve Esad rejimiyle savaşan El Kaide’ye bağlı Nusra Cephesi’ne ait olanları hedef alarak onları zayıflattı. Burada bizim stratejimizin ne olduğunu, niçin Nusra Cephesi’ni vurduğumuzu açıklayabilmeliydik. Suriye’nin doğusunda IŞİD hedeflerini vurarak, doğrudan Esad rejimine yardımda bulunmuş olduk. Bu IŞİD birlikleri ılımlı muhaliflerle çatışmıyordu, onlar Esad rejimiyle savaşıyordu.”

Suriye’de muhalif güçler tarafından kuşatma altında tutulan bir bölgede, ABD’nin öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları sayesinde rejim güçlerinin kuşatmayı yardığına dikkati çeken Ford, “Aslına bakarsanız, biz Esad hava kuvvetlerinin rolünü oynamış olduk” dedi. Suriye’de rejimin iktidarını sürdürdüğü sürece IŞİD’in zayıflatılıp yenilgiye uğratılmasının zorluğuna işaret eden Ford, “Esad rejimi ülkeyi yönettiği sürece, ülkenin doğusundaki IŞİD’i yenilgiye uğratmak zor olacaktır” ifadesini kullandı.

HAGEL: SALDIRILARDAN ESAD FAYDA SAĞLIYOR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Amerikan PBS televizyonunda ünlü sunucu Charlie Rose’un sorularını cevaplandıran ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel de, IŞİD’e karşı mücadele oluşturulan uluslararası koalisyondan Esad rejiminin dolaylı olarak yarar sağladığını söyledi.  Beyaz Saray’ın Suriye ve IŞİD stratejisine yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine Hagel, ABD yönetiminin kendi içinde sürekli bir değerlendirme yaptığını ama şu anda bir strateji değişikliği öngörmediklerini dile getirdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23