• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'de okullara resmi soruşturma

Yeniakit Publisher
2016-07-30 22:28:00 -
ABD'de okullara resmi soruşturma

Teksas Eğitim Ajansı, FETÖ ile bağlantılı ABD'nin Teksas eyaletindeki Harmony Okulları hakkında soruşturma açmaya karar verdi.

Teksas'taki yerel medyada yer alan haberlere göre, Teksas Eğitim Ajansı, eyaletin en büyük sözleşmeli (charter) okul ağına sahip Harmony Okulları hakkında resmi soruşturma açma kararı aldı.

Soruşturma kapsamında, okulun son yıllardaki sözleşmeleri, alım, satım ve kiralama gibi tüm finansal işlemlerinin inceleneceği kaydedildi.

Aynı soruşturma kapsamında Harmony Okullarının, Arkansas'ta FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir başka okula 1.9 milyon dolar tahvil borcu verdiği ve bunun da araştırılacağı ifade edildi.

Mayıs ayında "Amsterdam&Partners LLP" adlı hukuk firmasının Teksas Eğitim Ajansına verdiği 38 sayfalık şikayet dilekçesinde, Harmony'deki finansal usulsüzlükler ve düzensizlikler maddeler halinde aktarılmıştı.

Şikayet dilekçesini göz önünde bulunduran ajans, okul yönetiminden Temmuz 2014'ten bugüne kadarki tüm satın alma, sözleşme, satış ve benzeri belge ve bilgileri talep etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Cevap vermek için 11 Ağustos'a kadar süresi olan okulların yöneticilerinin vereceği belge ve bilgiler ışığında soruşturmanın seyrinin belli olacağı bildirildi.

Teksas vekilinden başsavcıya mektup

6 Temmuz tarihinde de Teksas eyalet vekillerinden Dan Flynn, eyalet başsavcısına bir mektup göndererek, Teksas halkının vergilerinin doğru şekilde kullanılıp kullanılmadığının tespit edilmesi için Harmony Okullarının soruşturulması gerektiğini belirtmişti.

Flynn, mektubunda, "Bu konuda çok endişeliyim. Çünkü, eğer iddialar doğruysa Teksaslı vergi mükellefleri ve eğitim sistemimiz tehlike altında demektir." ifadelerini kullanmıştı.

FETÖ'nün Türkiye'deki darbe girişiminin ardından FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'den iadesi istenirken, bir yandan da FETÖ ile bağlantılı olduğu bildirilen sözleşmeli okullarla ilgili soruşturmalar da sürüyor.

2014 yılında ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından başlatılan ve halen devam eden soruşturmada 3 eyaletteki FETÖ okulları mercek altına alınmıştı.

"Amsterdam&Partners LLP" hukuk firması da farklı eyaletlerde eğitim ajanslarına FETÖ okullarındaki usulsüzlüklerle ilgili şikayet dilekçeleri vererek, soruşturma açılması talebinde bulunmuştu.

Bu kapsamda ilk resmi soruşturma Teksas Eğitim Ajansı tarafından, eyaletteki en büyük sözleşmeli okul ağına sahip FETÖ ile bağlantılı olduğu bildirilen Harmony Okullarına açılıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23