• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD olmadan, İsrail varlığını sürdüremez

Yeniakit Publisher
2015-03-31 08:15:49 - 2015-03-31 08:15:48
ABD olmadan, İsrail varlığını sürdüremez

İsrail devletinin, Batı emperyalizminin bir uç karakolu, jandarma karakolu olarak Ortadoğu gibi kritik ve istikrarsız bir bölgede kurulduğunu söyleyen Gazeteci yazar Roni Margulies, “ABD, İsrail devletini kuruluşundan bu yana destekledi. İsrail, ABD’nin desteği olmadan varlığını sürdüremez” dedi.

İsrail devletinin, Batı emperyalizminin bir uç karakolu, jandarma karakolu olarak Ortadoğu gibi kritik ve istikrarsız bir bölgede kurulduğunu söyleyen Gazeteci yazar Roni Margulies, “ABD, İsrail devletini kuruluşundan bu yana destekledi. İsrail, ABD’nin desteği olmadan varlığını sürdüremez” dedi.
Gazeteci yazar Roni Margulies, İsrail’in kuruluşundan bu yana ABD tarafından desteklendiğini belirterek, “İsrail ABD’ye mahkum, son tahlilde ABD’nin dediğini yapmak zorunda. ABD’nin askeri ve ekonomik yardımı olmadan varlığını sürdüremez” dedi.

BATI’NIN JANDARMA KARAKOLU

Almanya’nın Köln kentinde “Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Haftaları” kapsamında Perspektif dergisi tarafından seminerler düzenlendi. Üç gün süren seminerin son gününde İsrail’e yönelik eleştirileriyle bilinen Yahudi kökenli Margulies, “Antisemitizmi Meşrulaştırmak İçin Kullanılan Argümanlar” konulu bir konuşma yaptı.

Irkçılığın her türüne karşı olduğunu dile getiren Margulies, insanların ten rengi veya milliyeti nedeniyle belli bir karakter özelliğiyle sınıflandırılmaması gerektiğini ifade etti.

Margulies, İsrail’in politikalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. İsrail devletinin Batılı ülkelerin amaçları doğrultusunda hareket ettiğini öne süren Margulies, şöyle devam etti: “İsrail devleti, Batı emperyalizminin bir uç karakolu, jandarma karakolu olarak Ortadoğu gibi kritik ve istikrarsız bir bölgede kurulmuştur. Üstelik yerel halkı tümüyle hukuk, ahlak ve etik dışı şekilde dışlayarak kurulmuştur. Bölgede bir jandarmaya ihtiyacı olan dönemin büyük güçleri, önce İngiliz İmparatorluğu sonra ABD, bunu destekledi.”

İSRAİL, ABD’YE MAHKUM

İsrail’in kuruluşundan bu yana ABD tarafından desteklendiğini ifade eden Margulies, “İsrail, ABD’ye mahkum, son tahlilde ABD’nin dediğini yapmak zorunda. ABD’nin askeri ve ekonomik yardımı olmadan varlığını sürdüremez” değerlendirmesinde bulundu.

ZORBA SİYONİST İYİCE KUDURDU

Siyonist İşgal güçleri, dün de Filistinlilerin evlerine baskınlar düzenleyip 26 kişiyi gözaltına aldı.
Zorba İsrail askerlerinin Doğu Kudüs , Batı Yaka,  El-Hali ve Cenin şehirlerinde Filistinlilere ait evlere baskın düzenleyip 26 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

YÜRÜYÜŞE MÜDAHALE

Bu arada İsrail askerlerinin Filistin’in Nablus kentinde “Toprak Günü” dolayısıyla yürüyüş yapan Filistinlilere müdahalesinde 20 kişi yaralandı. İsrail askerleri, Nablus’un Huvvara beldesinde söz konusu gün dolayısıyla gösteri yapan Filistinlilere gaz ve ses bombalarıyla müdahale etti. Filistinlilerin taş ve boş şişelerle karşılık vermeye çalıştığı olayda yaralanan 20 kişi ve gazdan etkilenen onlarca Filistinli hastanelere kaldırıldı.

İSRAİL'İ ATEİSTLER KURDU; SİYONİZM'İN DİNLE ALAKASI YOKTUR

İsrail’in siyonizm tarafından kurulduğunu belirten Margulies, “Siyonizm dini değil, siyasi bir harekettir. Dinle alakası yoktur. Siyonist önderlerin hepsi Batı Avrupalı, aydınlanmacı, ateist insanlardır. Tamamen siyasi bir hareket olarak siyonizmi oluşturup İsrail devletini kurmuşlardır” dedi. Margulies, Yahudilik ve siyonizmin çok farklı olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Müslüman kamuoyu ve Müslüman kuruluşlar İsrail devletinin kuruluşunu ve İsrail’in günümüzde yapmakta olduğu vahşeti, barbarlığı, savaşları ‘Yahudiler yapıyor’ diye düşünmekten kendilerini alıkoyamıyor. Tabii ki pek çok Müslüman aydın ‘Yahudi başka bir şey, siyonizm başka bir şey’ diyor. Ama genel yaklaşım bu değil. İsrail ne zaman Gazze’ye saldırsa Türkiye’de benim de katıldığım gösteriler yapılır. Ancak bu gösterilerde sadece siyonizm değil Yahudiler hakkında da sloganlar atılıyor.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23