• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘ABD ile savaşa hazırız’ demişlerdi… Bu sabah ilk füzeleri fırlattılar

Yeniakit Publisher
2017-03-22 08:40:00 - 2017-03-22 09:15:36
‘ABD ile savaşa hazırız’ demişlerdi… Bu sabah ilk füzeleri fırlattılar

Kuzey Kore, bu Sabah dünyayı bir kez daha korkuttu. Başarısız füze denemesini Güney Kore savunma yetkilileri duyurdu.

Nerede gerçekleştiği açıklanmayan testte fırlatılan füze ikincisi hazırlanırken infilak etti. ABD ordusu, füzenin göründüğü anda patladığını açıkladı.

Kuzey Kore, Mart ayı başında aynı anda çok sayıda füzeyi doğu kıyısındaki Wonsan'dan fırlatmıştı. Görüntüleri dünyaya servis edilen testte, menzili 1000 kilometreyi bulan füzelerden bazıları Japonya kara sularına düşmüştü. Füzelerin ABD ile Güney Kore'nin askeri tatbikatı sırasında fırlatılmıştı.

Pyongyang yönetiminin herhangi bir füze veya nükleer test yapması Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yasaklanmış durumda ancak Kuzey Kore dünyayı umursamıyor. Bugüne kadar beş kez nükleer denemeye imza atan Pyongyang yönetiminin fırlattığı füze sayısı bilinmiyor.

'ABD ile savaşa hazırız! İşadamından dönme...'

Kuzey Kore, son testten saatler önce ABD'yi tehdit eden açıklamalar yapmıştı. Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, ülkenin ABD ile savaşa hazır olduğunu ve herhangi bir korku hissetmediklerini duyurmuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Pyongyang yönetiminin nükleer silahlar ve roketlerinden vazgeçmeyeceğinin altı çizilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Nükleer güç adaletin kılıcıdır ve sosyalist anavatan ile üzerinde yaşayan insanların hayatlarını savunman için en güvenilir caydırıcı araçtır. ABD'nin istediği her savaşa yanıt verecek kapasitemiz ve irademiz vardır. İşadamından dönme ABD yetkilileri bizi korkutabileceklerini sansa da yakında bu yöntemin işe yaramadığını görecekler."

Sıfır noktasında açık açık uyarı

Söz konusu açıklama, geçen hafta ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Pyongyang yönetimini açık açık uyaran sözlerinin ardından geldi. Güney Kore-Kuzey Kore sınırındaki Panmunjom köyüne giden Tillerson, burada Kuzey Kore'ye askeri harekât seçeneğinin masada olduğunu ve artık stratejik sabrın tükendiğini söylemişti.

Pyongyang yönetimi, son olarak hafta sonu roket motoru testi gerçekleştirdi.

Kuzey Kore, dün de ABD hedeflerinin vurulduğu yeni bir propaganda videosu yayınlamıştı. Resmi medyanın paylaştığı video klipte, Amerikan uçak gemisi Kuzey Koreli askerler tarafından havaya uçuruluyor ve ayrıca savaş uçağı da düşürülüyordu.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23