• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD elçisi Ricciardone Eylül’de emekli oluyor

Yeniakit Publisher
2014-04-23 11:44:00 -
ABD elçisi Ricciardone Eylül’de emekli oluyor

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone, 2011’in başından beri sürdürdüğü görevinden Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ayrılıyor.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone, Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası emekli oluyor, ve eylül sonunda NATO’ya en yakın düşünce kuruluşu olarak bilinen Washington’ın köklü kurumlarından Atlantik Konseyi'nin başkan yardımcılığını üstlenmeye hazırlanıyor. Ricciardone’nin Türkiye’deki tecrübesine rağmen Türkiye araştırmalarını değil "Refik Hariri Ortadoğu Merkezi Direktörü" unvanıyla Ortadoğu bölümünü idare etmesi bekleniyor.

TÜRKİYE DEĞİL ORTADOĞU ÇALIŞACAK

Atlantik Konseyi Başkanı Fred Kempe, Ricciardone’nin yeni göreviyle ilgili yaptığı açıklamada "Ortadoğu'nun tarihindeki en kritik dönemlerinden birinde, Francis Ricciardone'nin dünyanın pek de kolay olmayan bölgelerinde edindiği liderlik tecrübesi Atlantik Konseyi’ne güç katacaktır" derken, Ricciardone de Hürriyet’e bir açıklama gönderdi. Büyükelçi, ayrılma kararıyla ilgili şunları söyledi: “Türkiye’de kalan aylarımın her gününü heyecanla beklerken, bu sonbaharda başlayacak yeni görevimde Türk ve bölgedeki diğer dostlarımla yakın iletişimde kalmak için de sabırsızlanıyorum. Vedalara başlamak için çok erken, o işi yaza bırakacağız.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23