• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD Dışişleri sözcüsü Marie Harf terfi etti

Yeniakit Publisher
2015-05-27 15:32:00 -
ABD Dışişleri sözcüsü Marie Harf terfi etti

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf'i üst düzey danışmanlarından biri yaptığını açıkladı. Marie Harf, bir süre önce Melih Gökçek'le polemiğe girmişti.

ABD'nin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Marie Harf'ın yeni ve daha etkili bir pozisyona atandı.

Dışişleri Bakanlığı'nın yeni sözcüsü John Kirby yaptığı açıklamada, "Marie Harf, 1 Haziran itibarıyla Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Üst Düzey Stratejik İletişim Danışmanı olarak görev yapacak" dedi.

MELİH GÖKÇEK İLE POLEMİĞE GİRMİŞTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Marie Harf geçtiğimiz günlerde polemiğe girmişti. Marie Harf, kendisine Twitter'dan "Hadi sarışın cevap versene. Come on blonde answer now" diye yazan Melih Gökçek’in sözleri ile ilgili "O sözlere yanıt verip, onurlandırmayı düşünmüyorum" demişti.

Daha sonra da NATO toplantıları için Ankara'ya gelmesi gündemde olan Harf "Ankara'da Gökçek ile görüşecek misiniz?" sorusuna "O toplantılar onun seviyesi değil" diye cevap vermişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Harf'ın, İran'la yürütülen nükleer müzakereler ve diğer kilit konular üzerinde çalışmaya devam edeceği belirtilirken, Harf’in görevine ise Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ve Avrasya’dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Mark Toner'ın getirildiği öğrenildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23