• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD Başkanı Donald Trump, Vatikan’da

Yeniakit Publisher
2017-05-25 06:27:00 -
ABD Başkanı Donald Trump, Vatikan’da

Suudi Arabistan’da örtünmeyen Trump, Vatikan’da başını örtündü ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump’ ın, görüşme sırasında siyah elbise giydiği ve tülden bir başörtüsü taktığı görüldü. Suudi Arabistan ziyaretinde başını örtmeyen Trump’ın Vatikan’da geleneklere uyarak örtünmesi dikkati çekti.

ABD Başkanı Donald Trump, Vatikan’da Papa Franciscus ile görüştü. Görüşme, Trump’ın Vatikan ziyareti kapsamında, Apostolik Saray’daki Papa’nın özel kütüphanesinde bulunan bir ofiste yapıldı. 

Görüşmede gerginlik

Yarım saat süren ikili görüşmeden önce foto muhabirlerine poz veren Trump’ın gülümsemesine rağmen gergin olduğu, Papa’nın ise mesafeli yaklaşım gösterdiği dikkati çekti. İkiliye daha sonra Trump’ın eşi Melania Trump, kızı Ivanka ile eşi Jared Kushner ve ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın aralarında bulunduğu 12 kişilik heyet katıldı.

Papa ve Trump’tan İbadet ve vicdan özgürlüğü konusu!

Vatikan tarafından Apostolik Saray’da gerçekleşen ve 30 dakika kadar süren Papa-Trump buluşmasına ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. İki liderin ibadet ve vicdan özgürlüğünden yana oldukları ifade edilen açıklamada, görüşmede ABD’de göçmenlere yönelik sağlık, eğitim ve yardım konusunda devlet ile kilise arasında işbirliğinin geliştirilmesinin de ele alındığı vurgulandı. Papa ve Trump’ın uluslararası alanları ilgilendiren pek çok konuya da değindikleri belirtilen açıklamada, dünyada barışın siyasi müzakereler aracılığıyla teşvik edilmesi, dinler arası diyalog, Ortadoğu’daki durum ve Hristiyan topluluklarının korunması üzerine görüş alışverişinde bulundukları aktarıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23