• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD askerleri terörist armasını sökmedi!

Yeniakit Publisher
2016-05-28 18:31:00 - 2016-05-28 18:35:09
ABD askerleri terörist armasını sökmedi!

Türkiye'nin sert tepkisini çeken ABD askerlerinin terör örgütü YPG arması takması çok konuşulmuştu. Bugün çekilen bir fotoğraf da çok tartışıldı.

ABD ile Türkiye arasında Suriye'deki Amerikan askerlerinin 'YPG armalı kamuflaj' giymesi nedeniyle gerilim yaşanırken, Reuters haber ajansı dünyaya ilginç bir fotoğraf servis etti.

YPG ARMASINI ÇIKARMADI

İngiliz haber ajansı Rakka’nın kuzeyinde DAEŞ’e yönelik operasyonda YPG güçleriye savaşan bir Amerikan askerini elinde ABD bayrağıyla yansıtan bir fotoğraf paylaştı. Fotoğraftaki ABD askerinin göğsündeki YPG armasını çıkarmadığı görülüyor.

Ana omurgasını terör örgütü PKK bağlantılı YPG güçlerinin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri, DAEŞin kalesi niteliğindeki Rakka’nın kuzeyinde terör örgütüne yönelik operasyona devam ediyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, harekâta havadan destek verirken, bölgede ABD ordusuna mensup özel kuvvet askerleri de bulunuyor.

ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ABD askerlerinin YPG arması taşımasına yönelik eleştiriler üzerine dün ABD’den üst düzey açıklamalar gelmişti. Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Peter Cook, “özel harekât birliklerinin güvenliklerini sağlamak için yerel silahlı güçlerin arasına katılabileceğini” söylemişti.

DAEŞ’e karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren ise askerlere üniformalarındaki YPG armasını sökme emri verildiğini söyledi. Warren, “YPG armalarını taşımaları yetkileri dahilinde değil ve uygunsuz. Düzeltmek için gerekli adım atıldı. Bölgedeki askeri ortaklarımız ve müttefiklerimizle bunun için iletişime geçtik” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23