• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'ABD askerinin YGP arması takması politikamızı yansıtmıyor'

Yeniakit Publisher
2016-05-31 14:18:00 -
'ABD askerinin YGP arması takması politikamızı yansıtmıyor'

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass ABD askerlerinin YPG arması takmasıyla ilgili "ABD askerinin YGP arması takması politikamızı yansıtmıyor" ifadelerini kullandı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass "ABD askerinin YGP arması takması politikamızı yansıtmıyor. Müzakereler için PKK’ya silahlarını bırakmaları için çağrı yapmaya devam ediyoruz. Suriye’de en fazla Arap koalisyonunu destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"PKK SİLAH BIRAKMALI"

Güneydoğu İş Kadınları Zirvesine katılmak üzere Şanlıurfa’ya giden ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Suriye’de YPG’ye danışmanlık hizmeti veren Amerikan askerlerinin YPG arması takmasının bireysel bir hareket olduğunu ve devletin politikasını yansıtmadığını söyledi. Güneydoğu’da yaşanan terör saldırılarına da değinen Bass, barış müzakerelerinin devam edebilmesi için PKK’nın en kısa sürede silah bırakması gerektiğini her zaman olduğu gibi yinelediklerini belirtti.

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi John Bass, “Bu Güneydoğu’daki çatışma ortamı çok uzun süredir devam ediyor. Bu şiddetin kesinlikle durması gerekiyor. Bunun ilk ve en önemli adımı da PKK’nın şiddete son verip silahları da bırakmasıdır. Gelecekte herkesin huzur içinde yaşayabileceği bir ortam oluşturmak ve bir müzakere masasına oturup sonuca varmak için PKK’ya silahlarını bırakmaları için çağrı yapmaya devam ediyoruz” dedi.

"SURİYE’DE EN FAZLA ARAP KOALİSYONUNU DESTEKLİYORUZ"

Suriye'de YPG'ye danışmanlık yaptığını ve en fazla Suriye Arap Koalisyonu adı altında DAEŞ'e karşı savaşan Arap grubu desteklediklerini belirten Bass, "Türkiye’de bazı kişiler tarafından öne sürülen düşünceleri düzeltmek için bana fırsat verdiğiniz için teşekkür ederim. İlk olarak DAEŞ’in bize karşı ortaya koyduğu sorun karşısında Amerika Birleşik Devletleri çok endişelidir.

Dolayısıyla tüm koalisyon ortaklarımızla, buna Türkiye’de dahil DAEŞ’i Türkiye sınırından kovmak için, DAEŞ’i küçültmek için, sahip olduğu alanı, toprağı azaltmak için uğraşıyoruz. ABD, DAEŞ’e karşı olan savaşında bir çok grubu destekliyor. En önemli destek verdiğimiz grup Suriye Arap Koalisyonu adı altında savaşan Suriyeli Araplardır. Onlara DAEŞ’e karşı olan savaşlarında özel ekipmanlar sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"ASKERİN YPG ARMASI TAKMASI ABD’NİN BİR POLİTİKASI DEĞİLDİR"

Suriye’de YPG’yle birlikte DAEŞ’e karşı mücadele eden ABD’li askerin YPG arması takmasının politikalarıyla ilgili olmadığını belirten Bass, “YPG’ye danışmanlık yapan ve YPG armaları takan askerlerimizle alakalı son birkaç gündür çok şeyin konuşulduğunu biliyorum. Bu Pentagon sözcüsünün de belirttiği gibi kişisel hareketler, izin alınmadan yapılan hareketlerdir ve düzeltilmişlerdir.

DAEŞ’e karşı yürütülen savaşta bu ABD’nin bir politikasını yansıtmamaktadır, politika seçimi değildir. Dolayısıyla nasıl planlar yapabiliriz, nasıl operasyonlar yapabiliriz diye Türk hükümeti ve askeriyle çok yakın çalışıyoruz. Türkiye içindeki bazı topluluklara, hem Kilis’e hem de etrafındaki yerlere zarar veren bu DAEŞ’i Türk sınırından nasıl uzaklaştırabiliriz, nasıl atabiliriz diye yakından çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23