• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Abbas'tan flaş Türkiye açıklaması

Yeniakit Publisher
2018-01-22 21:39:00 -
Abbas'tan flaş Türkiye açıklaması

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok iyi ilişkilerimiz var." dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Brüksel'e gelen Abbas, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, Türkiye ile Filistin arasındaki olumlu ilişkilere dikkati çekerek "Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok iyi ilişkilerimiz  var." ifadelerini kullandı.

Geçen ay İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü  Zirvesi'ne değinen Abbas, "Zirve, süreçte büyük bir başarı noktası oldu. Özellikle de barış sürecinin ilerleme kaydetmesinde." değerlendirmesinde  bulundu.

"AB Filistin'i tanımalı"

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica  Mogherini ve AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarıyla bir araya gelen Abbas,  "AB'nin Ortadoğu'daki bu süreçte adil çözüme ulaşılabilmesi için rol oynaması  gerektiğine inanıyoruz." ifadesini kullanmıştı.

İki devletli çözüm ve barış için müzakerelere devam edilmesinden yana  olduklarının altını çizen Abbas, "Sorunun çözülmesi yolunda karşılaştığımız  zorluklara rağmen yerel, bölgesel ve uluslararası düzeyde terörizm ve  radikalizmle mücadele konusundaki kararlığımızı sürdüreceğiz." açıklamasında  bulunmuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AB'yi gerçek bir ortak olarak gördüklerine işaret eden Abbas, "Üye  devletleri hızla Filistin devletini tanımaya çağırıyorum. Filistin devletinin  tanınmasıyla müzakerelerin devam etmesi arasında bir zıtlık bulunmuyor." demişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23