• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AB, o kentte yaptırım uygulayacak

Yeniakit Publisher
2017-11-21 16:18:00 -
AB, o kentte yaptırım uygulayacak

AB, Sivastopol Valisi Ovsyannikov'a yaptırım uygulamaya başladı.

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve bağımsızlığını tehdit edici eylemlerde bulunduğu gerekçesiyle Sivastopol Valisi Dmitry Vladimirovich Ovsyannikov'a yaptırım uygulamaya başladı.

AB Konseyi, Rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım'ın Sivastopol kentinde vali olarak görev yapan Ovsyannikov'a yaptırım uygulanmaya başlandığını açıkladı.

Kırım'ı Rusya'ya daha fazla entegre etme çalışmaları nedeniyle yaptırım kararı alındığı kaydedilen açıklamada, Ovsyannikov'a yönelik AB çapında seyahat yasağı uygulanacağı ve AB'deki mal varlıklarının dondurulacağı bildirildi.

Açıklamada, AB'nin yaptırım listesinde Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve bağımsızlığını tehdit edici eylemlerde bulunduğu gerekçesiyle, mal varlıkları dondurulmuş ve seyahat yasağı getirilmiş kişi sayısının 150, şirket sayısının da 38 olduğu belirtildi.

Ovsyannikov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından 2016 yılında Sivastopol Valisi olarak atanmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Öte yandan, AB'nin, Kırım'ı ve Sivastopol'u yasa dışı egemenliği altına alması nedeniyle Rusya'daki belirli sektörlere yönelik ekonomik yaptırımları da bulunuyor. Ekonomik yaptırımlar uyarınca AB üyesi 28 ülke Rusya'ya silah satışı yapamıyor. Ekonomik yaptırımlarla Rusya'nın petrol ve doğalgaz sektörlerinde kullanılan bazı teknolojileri AB ülkelerinden alması kısıtlandı ve Rus kamu bankaları Avrupa'da finans sektöründen dışlandı.

Rusya, 18 Mart 2014'de Kırım Özerk Cumhuriyeti'ni ve Sivastopol şehrini yasa dışı ilhak etmişti. Kırım'ın ilhakı ve Ukrayna'nın doğusunda çıkan olaylardan sonra AB, ABD ve bazı ülkeler Rusya’ya yaptırım uygulamaya başlamıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23