• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AB İngiltere'siz toplanıyor

Yeniakit Publisher
2016-06-29 13:01:00 -
AB İngiltere'siz toplanıyor

AB liderleri İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasını görüşmek üzere toplanıyor. Toplantıya David Cameron katılmayacak. İlk kez bir toplantı İngiltere olmadan yapılmış olacak.

AB liderlerinin Birleşik Krallık’ın birlikten ayrılmasını görüşmek üzere Brüksel’de gerçekleştirdiği toplantıda İngiltere Başbakanı David Cameron katılmayacak. Müzakere sürecinin ele alınacağı zirve ilk kez İngiltere olmadan yapılacak. Avrupa Birliği üye ülkelerinin liderleri, Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılmasını görüşmek üzere Brüksel’de toplanıyor. Zirvede, Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılma süreci, bu süreçte atılacak adımlar ve birliğin geleceği ele alınacak. Ancak toplantılarda İngiltere Başbakanı David Cameron katılmayacak. Bu zirve İngiltere’nin katılmadığı ilk zirve olacak. Cameron, dün Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile yaptığı görüşmenin ardından çalışma yemeğinde liderlerle bir araya gelmişti.

Birleşik Krallık’ta 23 Haziran’da yapılan referandumda halkın yüzde 52’si AB’den ayrılma yönünde oy kullanmıştı. David Cameron, resmi sonuçların açıklanmasının ardından kameralar karşısına geçerek AB ile yapılacak müzakere sürecinin yeni Başbakanla yürütülmesi gerektiğini ifade ederek istifa edeceğini açıklamıştı.  

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23