• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

8 şehid dualarla uğurlandı

Yeniakit Publisher
2016-07-31 07:04:00 - 2016-07-31 06:53:32
8 şehid dualarla uğurlandı

Terör örgütü PKK mensuplarının yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen 8 asker yapılan törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Hakkari’deki terör saldırısında şehit olan askerler için Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında tören düzenlendi. Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Albay Abdulaziz Tufan İltaş, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yalçın Baysal, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile polis ve askerler katıldı.

Hakkari İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yalçın Baysal, törende yaptığı konuşmada, asil Türk milletinin namus ve şerefi, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin egemenliği ve şehit kanlarıyla sulanmış vatan toprakları için canlarını hiçe sayarak çarpışan ve bu uğurda şahadet şerbeti içen kahraman vatan evlatlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Hakkari İl Müftüsü M. Feysal Geylani’nin ettiği duanın ardından şehit Jandarma Teğmen Selim Coşkun (Adana), Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Betin (Afyonkarahisar), Jandarma Uzman Çavuşlar Sercan Özkul (Balıkesir), Hasan Keleş (Sakarya), Samet Aktaş (Bursa), Mustafa Tünel (İstanbul), Hüsnü Erkut (Tokat), Jandarma Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz’in (Çorum) naaşları helikopterle Van’a uğurlandı. Törende şehit askerlerin silah arkadaşları gözyaşı döktü. Şehit cenazeleri Van’dan da uçakla memleketlerine gönderildi. 

Jandarma Teğmen Selim Coşkun Adana’da, Üstçavuş İbrahim Betin Konya’da, Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz Çorum’da toprağa verildi.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23