• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

6. sınıf Sosyal Bilgiler kitabında skandal!

Yeniakit Publisher
2017-09-19 12:23:00 -
6. sınıf Sosyal Bilgiler kitabında skandal!

MEB tarafından yenilenen müfredat sonrası hazırlanan ve dün tüm okullarda dağıtılan 6. Sınıf Sosyal Bilgiler kitabındaki skandal, 'bu kadarına da pes' dedirtti.

YENİAKİT.COM.TR - Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu tarafından yenilenen müfredat kapsamında hazırlanan ve dün ülke genelindeki tüm okullarda dağıtılan Sosyal Bilgiler kitabında skandal bir metne yer verildiği ortaya çıktı.

Sevgi Yayınları tarafından hazırlanan ve MEB tarafından öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılan 6. Sınıf Sosyal Bilgiler kitabının 148. sayfasında yer alan "Medeniyetler Ülkemizde buluştu" başlıklı metin, FETÖ'nün Vatikan adına yürüttüğü Dinlerarası Diyalog projesini anlatıyor.



VATİKAN PROJESİNİN MEB KİTABINDA NE İŞİ VAR?

"Çan, hazan ve ezan sesi buluştu" sloganın yer aldığı bir gazete küpürüne yer verilen metinde, “Semavi dinlerin temsilcileri tarafından dünyaya barış çağrısı yapılması amacıyla Hatay’da düzenlenen 1. Medeniyetler Buluşması dün başladı” ifadeleri yer alıyor.

Yine ilgili metnin olduğu sayfanın altında yer alan, “Din ve Vicdan özgürlüğü, bireyin Tanrı ve dinler konusunda dilediği tercihi yapabilmesi yani devlet ya da diğer kişiler tarafından herhangi bir baskıya uğramaksızın özgür olmasıdır” sözleri de verilmek istenen mesajı gözler önüne seriyor.



MEB'DE HALA FETÖ'CÜ MÜ VAR?

Bilindiği gibi, önce Dinlerarası Diyalog daha sonra da Medeniyetler Buluşması adıyla yapılan faaliyetler, Vatikan merkezli olarak bir dönem FETÖ eliyle ülkemizde yürütülmüş ve büyük eleştirilere sebep olmuştu.

MEB tarafından hazırlanıp okulun ilk günü çocuklara dağıtılan kitapta bu skandalın yer alması ise, “FETÖ’nün adamları hala MEB’de aktif” yorumlarının yapılmasına sebep oldu.

Konuyla ilgili olarak bakanlık tarafından açıklama yapılması bekleniyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23