• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

6 ilde okullar tatil edildi

Yeniakit Publisher
2017-12-07 09:34:00 -
6 ilde okullar tatil edildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıların ardından Bolu, Sivas, Düzce, Nevşehir ve bazı illerde kar yağışı etkisini göstermeye başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıların ardından Bolu, Sivas, Düzce, Nevşehir ve bazı illerde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. İstanbul Çekmeköy'de de dün gece etkisini gösteren kar yağışı görenlere sürpriz yaşattı. Bu nedenle ''Yarın okullar tatil mi'' sorusunun cevabı ise öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor.

İşte kar nedeniyle okulların tatil edildiği iller;

Kars’ta okullara kar tatili

Kars’ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar 1 gün tatil edilirken, kentte 75 köyün Kars ile bağlantısı kesildi.Kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Kars’ta, uçak seferleri de iptal edildi. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan tipi hayatı da olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Nevşehir'de eğitime kar engeli
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Nevşehir'de, taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle il genelinde taşımalı eğitim kapsamındaki okulların, 7 Aralık Perşembe tatil edildiği belirtildi.

Ağrı’da okullar tatil edildi

Ağrı’da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı merkez, Diyadin, Hamur ve Taşlıçay ilçelerinde taşıma merkezi okullarda eğitime 1 gün ara verildi.Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, hava muhalefeti nedeniyle merkez ilçe, Diyadin, Hamur ve Taşlıçay ilçelerinde taşımalı eğitim ile köy okullarında eğitime 1 gün ara verdiğini bildirdi.

Van-Bahçesaray'da okullar tatil

Van'ın Bahçesaray ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Belli aralıklarla devam eden kar yağından dolayı Van-Bahçesaray yolu ulaşıma kapandı. Belli aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu şehir merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 20 santimetreye ulaşırken, okulların ise bir gün (perşembe) tatil edildiği belirtildi.

Bingöl'de eğitime kar engeli

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde taşımalı sistemdeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yolların kapanması nedeniyle köylerden ilçe merkezine gerçekleştirilen taşımalı sistemdeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Öte yandan, Karlıova Kaymakamlığına bağlı özel idare ekipleri, kapanan köy yollarının açılması için çalışma başlattı.

Bitlis'te eğitime kar engeli

Bitlis'te yoğun kar yağışından dolayı taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı. Valilikten yapılan açıklamada, Bitlis merkezde taşımalı eğitim kapsamındaki okulların, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de bir gün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23