• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

4 bakanlıkta devir teslim

Yeniakit Publisher
2014-08-30 08:00:00 - 2014-08-29 22:34:05
4 bakanlıkta devir teslim

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 62. hükümette değişen 4 bakan için devir teslimler gerçekleşti. Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ile Emrullah İşler görevlerini Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş’a devrettiler. Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan boşalan Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturan eski AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görevini Volkan Bozkır’a devrederken, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile yeni bakan Nurettin Canikli arasında da devir teslim töreni düzenlendi.

YENİ AKİT / ANKARA -Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 62. hükümette değişen 4 bakanlık için devir teslimler gerçekleşti. İlk devir teslim Başbakan Yardımcılığı’ndan kendi isteği üzerine ayrılmak istediğini ifade eden Beşir Atalay ile yerine gelen Yalçın Akdoğan arasında gerçekleşti. Törende kısa bir konuşma yapan Beşir Atalay, “Hükümetimizin çalışmaları büyük mesafeler almıştır. Bizde bir dava ahlakı vardır. Bütün sadakatimiz davamızadır. Yeni kabine açıklandıktan sonra beraber cuma namazımızı kıldık beraber yemek yedik. Bundan sonrada bu şekilde devam edecektir. Bu kutlu davaya hizmet etmekle insan kendisi şereflenir. Bu görevi de Yalçın beye teslim ediyorum. Onun enerjisi ile yeni kabineye büyük büyük katkısı olacaktır. Gözümüz arkada kalmayacaktır. Biz onların emrinde olacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Yeni Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’da konuşmasında, “Sayın Başbakanımıza Cumhurbaşkanımıza bu makamları bizlere emanet ettiği için teşekkür ediyorum. Beşir Atalay’a da çok teşekkür ediyorum o bizim hocamızdır. Bundan sonra da onun birikiminden faydalanacağız” dedi.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: “SAYIN BAKANIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”

İkinci devir teslim Dışişleri Bakanlığı’na getirilen Mevlüt Çavuşoğlu ile AB Bakanlığı’na getirilen Volkan Bozkır arasında gerçekleşti. Avrupa Birliği Bakanlığı görevini Volkan Bozkır’a devreden yeni Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Dostum Egemen Bağış’tan aldığımız bu görevi Dışişleri komisyonu başkanımız ve yeni AB Bakanımız Volkan Bozkır’a devrediyoruz. Dışişleri Bakanı olarak da sayın bakanımızın çalışmalarının yanında olacağız. Biz inanıyoruz ki AB’de bu çabamızı görür ve önümüzdeki siyasi engelleri kaldırır” dedi.

VOLKAN BOZKIR: “AB HEDEFİ ÇOK UZAKTA DEĞİL”

AB Bakanlığı’na getirilen Volkan Bozkır ise, AB hedefinini çok uzakta olmadığına işaret ederek “Sayın Başbakanımız Avrupa Birliği sürecinin başından beri çok önemli müdahaleler yapmış biridir. Ben hepinizle tekrar çalışacak olmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum, hayırlı olmasını diliyorum, tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GÖREV İSTENMEZ VERİLİR

Bir devir teslim de kabine dışı kalan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ile göreve getirilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş arasında yapıldı. Tören’de görevini Kurtulmuş’a devretmenin kendisi için bir mutluluk olduğunu belirten Prof. Dr. Emrullah İşler, “Görevimi Numan Kurtulmuş’a devretmek benim için öncelikle bir mutluluktur. Ben bu görevi yaparken öncelikle doğru bildiklerimi uyguladım. AK Parti’de görevler istenmez. Takdir edilir görev verilir, takdir edilir görev alınır” diye konuştu.

HEP BERABER OLACAĞIZ

Numan Kurtuluş da görevini devralırken İşler’e ‘kardeşim’ şeklinde hitap ederek, “Ben bugün görevi devraldığım Emrullah İşler kardeşimden görevi devraldığım için mutluluk içindeyim. Bundan sonrada hep beraber olacağız. Hiçbirimiz bu makamlarda kalıcı değiliz. Bulunduğumuz yerler makamlar ne olursa olsun dostluklar kalıcıdır” dedi.

YAZICI: BU BAŞARILARI  HEP BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRDİK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ da mesai arkadaşları ile vedalaşarak görevini Nurettin Canikli’ye devretti. Bakanlık personeli ile vedalaşan Yazıcı, şunları söyledi: “Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak gönlümüzce bulunduğumuz pozisyonun gereklerini değerlendirerek siyasi faaliyetler içerisinde yer alırız. Geriye dönüp baktığımda neler yaptık, nasıl yaptık, hangi kadrolarla çalıştık. Gerçekten çok zengin anılarımız var. Çok zengin uygulamalarımız var. Bunları hep birlikte yaptık. Dünyanın her tarafında, kamuoyunda yanlış algılar, Türkiye’de de bu süreci yaşadık. Ama 7 yılın sonunda, Türkiye gümrüklerinde bu algının ortadan kalkmış olması sizin başarınızdır, sizlerin başarısıdır. Bu başarıyı hep birlikte gerçekleştirdik”. Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23