• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

3 paralele de boyun eğmeyiz

Yeniakit Publisher
2015-06-04 05:57:00 - 2015-06-03 23:15:56
3 paralele de boyun eğmeyiz

İstanbul’un; Beykoz, Ataşehir, Ümraniye, Sancaktepe, Kartal, Tuzla, Pendik ilçeleri ile Yalova’da düzenlenen mitinglerde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “üç tane paralel yapı var. Birisi Pensilvanya paraleli, birisi HDP’nin PKK-Kandil paraleli, biri de CHP’nin DHKP/C paraleli. Üçü, üç tane paralelle birlikte geliyor. Altısı değil altmışı gelse 7 Haziran’da zaferimizi engelleyebilirler mi?” dedi.

HABER MERKEZİ - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinde partisine karşı yapılan ittifakı eleştirdi ve “Üçü değil topu gelse bize söker mi? Biz kimlere boyun eğmemişiz, kimlere direnmişiz, bunlardan mı çekineceğiz. Arkalarında da üç tane paralel yapı var. Birisi Pensilvanya paraleli, birisi HDP’nin PKK-Kandil paraleli, biri de CHP’nin DHKP/C paraleli. Üçü, üç tane paralelle birlikte geliyor. Altısı değil altmışı gelse 7 Haziran’da zaferimizi engelleyebilirler mi?” diye sordu.

MİLLETİN GÜVENMEDİĞİNE NOTER NASIL GÜVENECEK?

Davutoğlu, partisince düzenlenen Beykoz, Ataşehir, Ümraniye, Sancaktepe, Kartal, Tuzla, Pendik ilçeleri ile Yalova mitinglerine katıldı. AK Parti’nin İstanbul’daki ilçe mitingleri kapsamında Ataşehir’de halkla buluşan Davutoğlu, önceki gün ve dün İstanbul’un 10 ilçesinde miting ve toplantı yaptıklarını anımsattı.

“Bu sene üçüncü köprüyü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü inşallah hizmete açacağız. Havalimanını da yapacağız, Kanal İstanbul’u da yapacağız. Dünyanın ilk üç katlı tünelini de yapacağız” diyen Ahmet Davutoğlu, “Bunları yapacağız dediğimiz zaman siz bize noter tasdiki soruyor musunuz? Neden? Çünkü bize güveniyorsunuz. Kendisiyle milleti arasına noter sokandan hayır gelir mi? Bu şu demek, ‘Millet bana güvenmiyor bari noter güvensin’. Ya milletin güvenmediğine noter nasıl güvenecek? Bu Kılıçdaroğlu bir zavallı zavallı. Kendine güveni yok, oy istediği millete güveni yok. Aday olur İstanbul’dan büyükşehir belediyesine, oy verecek sandığı bulamaz. Kağıthane’ye ‘Kağıttepe’ der. Allah aşkına bu ülkede bunların bir dikili ağacı var mı? Dönüp ‘Şu da CHP’nin, MHP’nin ağacı, eseri’ diyeceği bir şey var mı? Ama bakın 737 hastane yaptık. 18 bin kilometre duble yol yaptık. Hepsi AK Parti’nin eseri. Otoyollar yaptık, hızlı tren yaptık, kimin eseri?” dedi.

HDP, DOĞU’DA, GÜNEYDOĞU’DA MİLLETİ TEHDİT EDİYOR

Davutoğlu, Beykoz’daki halk buluşmasında HDP Eş Başkanı Selahaddin Demirtaş’ı eleştirdi ve “HDP’nin eş başkanı buralara gelip özgürlükten bahsediyor, sonra Doğu’da, Güneydoğu’da milleti tehdit ediyor. 7 Haziran seçimlerinde eğer HDP barajı geçememişse kan kusturacaklarmış. Kandan, terörden, şiddetten bahsedene biz meydanı bırakır mıyız? CHP Genel Başkanı bakıyorsunuz HDP ile iş birliği halinde ‘Diyanet’i kaldıracağız, imam hatiplerin orta kısmını kapatacağız’ diyor. Biz izin verir miyiz?” diye sordu.

BEYKOZ’A METRO GELECEK

Beykoz’un güzelliğini herkes görsün diye film platosu kurduklarını belirterek, “Beykoz’a metro gelecek. Dün Esenyurt’ta, Bağcılar’da, Avrupa yakasındaydık. İstanbul’un her yerine metro konforu getirmeye kararlıyız inşallah. Ayrıca Şahinkaya Spor Kompleksi’ni yapıyoruz. Komplekste Beykoz’a yakışır her türlü imkan olacak” ifadelerini kullandı.

TÜRKMENLERE YARDIM ETTİK, EDERİZ

Ümraniye’de halkla buluşan Davutoğlu, 7 Haziran’da bir kader seçimine gidildiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmesiyle İstanbul’un, Türkiye’nin de kaderinin değiştiğini ifade etti.  

Türkmenlere yardım ettiklerini hatırlatan Davutoğlu, “(Yardım) ederiz, yanımızdaki kardeşlerimize, Kürtlere, Araplara yardım ederiz. Çünkü biz Osmanlı torunu, Selçuklu varisiyiz. Çünkü bu Cumhuriyet, İstiklal Harbini verirken Hint Müslümanlarından yardım, dua geldi. Şam’dan, Halep’ten dua geldi. Afrikalılar saf saf durup ‘Bu son ordusudur İslam’ın’ deyip İstiklal Harbi’ne dua ettiler. Şimdi biz güç toplamışız onları yalnız bırakır mıyız? Onların torunlarına Somali’de açlık içindeyse elimiz uzanmasın mı? Uzanacak, yardım edeceğiz. Allah bize öyle bir kudret versin ki, bütün zalimlerin karşısında durup, bütün Müslümanlara, mazlumlara el uzatabilelim” dedi.

‘BİZİM İLKELERİMİZİ VİCDANIMIZ BELİRLER’

İSTANBUL - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kral FM ve Kral TV ortak yayınında Mehmet Akbay’ın sunduğu, “Mehmet’in Gezegeni” programına katılarak soruları cevapladı.
81 yerel radyonun ortak yayın yaptığı programda, AK Parti’nin hedeflerini ve projelerini anlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Görevimiz halka hizmet etmek. Görevimiz doğru bir çizgide, ahlaki bir çizgide insanlığa hizmet etmek. Yani kendinizi konunuzla değerlendirmeye başladığınızda, ‘Ben iktidarım, her şeye karşı çıkmalıyım’ ya da ‘Ben muhalefetim her şeyi eleştirmeliyim’ dediğinizde sizi belirleyen oturduğunuz koltuk oluyor. Halbuki bizi belirleyenin vicdanımız ve o vicdanın dayandığı temel ilkeler olması lazım” dedi.

Halkla kucaklaşmak için 81 ilde mitingler düzenlediğini ifade eden Davutoğlu, “Gece gündüz niye koşuyoruz şimdi biz halktan yetki almak için. Ama öbürü koşmayacak. Halktan yetki almadan ülkeyi yönetmek istiyor. Buradaki sıkıntı bu. Yoksa sivil toplum ile ilgili bir problem değil. Halktan yetki alsın gelsin, onlar idare etsin biz de akademisyenlik yapalım veya katkıda bulunacaksak bulunalım, eleştirilecekse eleştirelim. Ama halktan yetki almadan devlet düzenini yönetmeye kalkarsanız buna izin verilmez” diye konuştu. Muhalefetin üslubunu da eleştiren Başbakan, “Mesela şunun doğru olduğunu düşünmüşümdür. Niye aile ortamında oturulup beraber bir çay içilmesin? Niye iki insan olarak, üç insan olarak oturup karşılıklı göz göze bakmayalım, niye konuşmayalım? Bizler politikacı olmadan önce birer insanız. İhtilaf ederken de uzlaşırken de samimi olmak lazım. Ama biz bazen uzlaşmak için uzlaşıyor gibi görünüyoruz. Bazen ihtilaf ederken de öyle bir yere götürüyoruz ki ortada samimi bir ihtilaftan daha çok inatçı iki keçinin psikolojisi oluşuyor. Bu kültürü yıkmamız lazım. Ben mümkün olduğu kadar bunu yapmaya çalışıyorum. İnşallah seçim sonrasında yeni bir ortamı hep beraber inşa ederiz” dedi.

Mehmet Akbay’ın “MHP kızıyor. HDP ile nasıl işbirliğimiz olabilir, diyor” değerlendirmesi üzerine Davutoğlu, HDP’nin yaptığı herhangi bir açıklamaya MHP’den tepki gelmediğini belirterek, MHP Genel Başkan Yardımcısının, “HDP’nin barajı geçmesi bizi rahatsız etmez” yönünde açıklaması olduğunu kaydetti.

HİÇBİRİNİN TEK BAŞINA İKTİDAR VAADİ YOK

Akbay’ın, “Bu kadar birbiriyle çatışan partilerin koalisyon yapması fikri beni biraz tedirgin ediyor halk olarak” sözleri üzerine Davutoğlu, şunları söyledi:

“Doğru tedirgin de etmesi lazım. Özellikle muhalif liderlerinin üzerine gittim. ‘İktidar iddianız var mı, birinci parti olmaya var mısınız?’ dedim. CHP’nin en yüksek talep ettiği, alabileceğini söylediği oy yüzde 30. Yüzde 35 gelirse CHP tarih yazmış olur. AK Parti yüzde 40’a doğru gerilediğinde başarısız görünüyor. Ana muhalefet ile aramızda bu kadar fark var. MHP üçüncülüğe razı. Hiç birisinin ben iktidar olurum, olursam da şunu vaat ediyorum diyebileceği bir psikoloji yok. ‘Oy verin gelelim’ diyemiyor.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23