• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

3 lider siyonistin hedefinde

Yeniakit Publisher
2014-02-23 18:33:00 -
3 lider siyonistin hedefinde

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Yahudi sermayesinin, kendilerine direnç gösteren Obama, Putin ve Erdoğan’dan rahatsız olduğunu söyledi.

SÖYLEŞİ: FAHRETTİN DEDE - Paralel yapı, son hamleleriyle gündemdeki yerini korurken, konunun küresel denklem ve tarihsel perspektifteki konumunu Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu ile konuştuk.  Prof. Dr. Sofuoğlu, konuya 15’inci yüzyılda Castilla Kraliçesi Isabella ile Aragon Kralı Ferdinand’ın evlenmesindeki kasdın Endülüs’teki İslam üstünlüğüne son vermeyi amaçladığını aktararak başlıyor. Bu gayenin tamamlanmasının ardından İpek ve Baharat yollarına hakim olarak güçlenen Osmanlı’yı bitirmenin de Ümit Burnu’nun bulunmasıyla gerçekleştiğini aktarıyor. Bu noktada “Avrupa, hem coğrafî hem de madenler açısından çok zengin bir bölge sayılmaz… Ama Amsterdam borsası başta olmak üzere dünyanın en önemli borsaları oradadır. Çünkü transfer ediyorlar. İspanya’da başlayan coğrafi keşifler, Yahudi sermayesinin desteğiyle İspanyolları ve Portekizlileri uçurdu. Fakat Yahudi sermayesi bu süreçte kovulunca, Hollanda ve İngiltere’ye gitti” diyen Prof. Dr. Sofuoğlu, Osmanlı’nın tasfiyesini başlatan süreçte İngiltere, 1945 sonrası dönemde de ABD’nin ‘Süper güç’ olarak bugüne kadar bu konumunu devam ettirdiğini söyledi.

Prof. Dr. Sofuoğlu ile söyleşimizin devamı şu şekilde gelişti:

Şimdi süper güçlük el değiştirme tehdidiyle karşı karşıya… Şöyle bir değerlendirme var; Amerikalılar’a “Siz bizi sırtınızda yük olarak görüyorsunuz. Tamam, biz de sermayemizi Çin’e uçururuz” şeklinde… Çin’e kayan sermaye tesadüfî değildir. Komünist bir ülkenin kapitalist büyümede 1. olması çok gariptir!.. Komünist Çin, nasıl kapitalist büyüme hızını en üst seviyede gerçekleştiriyor? İşte, Yahudi sermayesi uçuruyor Çin’i…

30 MART’TA ABDÜLHAMİD’İ İNDİREN 31 MART’IN HESABI SORULACAK

- Ama bütün paradigmayı altüst ediyor bu söyledikleriniz…

- Netanyahu üç ay kadar önce Obama’ya “Siz İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüşmeye devam ederseniz biz kendimize yeni müttefikler buluruz” dedi. Yahudi sermayesine karşı direnç gösteren üç liderden bahsedilir: Putin, Obama ve Erdoğan… Putin açıkça kovdu; Yahudi sermayedarlar ülkeye giremiyorlar. Dünyanın gözü açıldı. 1960’a kadar dünya petrollerinin % 85’ini elinde bulunduran 7 petrol şirketi artık sadece ’unu ellerinde tutuyorlar. Ahmet Davutoğlu da “Şimdi atılacak doğru adımlar, doğru tohumlar, emin olun bütün bu kriz süreci içerisinde atılacak doğru adımlar, doğru tohumlar, önümüzdeki bir kaç yüzyılı şekillendirecek” diyor. Türkiye bu virajdan kurtulursa, bir daha Türkiye’yi kimse sekteye uğratamayacak. Nasıl 12 Eylül 2010 referandumunda halk, 12 Eylül 1980’de gasp edilen haklarını aldıysa; 31 Mart sabahı da Abdülhamid’in tahttan indirildiği 31 Mart’ta çizilmiş talihini yenecektir.

ARAP SERMAYESİ ÜRKÜTÜLMEK İSTENDİ

- Operasyonları da bu kapsamda değerlendiriyorsunuz…

- Tabii… Ali Ağaoğlu’na bir operasyon gerçekleştirildi. Ağaoğlu, Ortadoğu sermayesine satış yapıyordu. Ağaoğlu’na verilen gözdağı, aslında Ortadoğu sermayesine verilen bir gözdağıdır. Gözaltına alınan yahut alınmak istenen işadamlarına baktığımızda Ortadoğu ile iş yaptıklarını görüyoruz. Ortadoğu sermayesi ürkütülmek istendi ki bir daha Türk firmalarıyla iş yapmasınlar.

İHH’NIN YOLSUZLUK İLE NE ALAKASI VAR?

- Ama olayı yolsuzluklar açısından da değerlendirebilirdik…

- Peki aynı süreçte durdurulan İHH TIR’larının yolsuzlukla ne alakası var? Bu bir operasyondur. Burada İHH ve Türkiye’nin terörist örgüt ve ülke listesine alınması hedefi var.

Son yaşadığımız süreçte Osmanlı’nın son döneminden izler var mı?

Ona gelelim: Osmanlı yakınçağının ilk padişahı III. Selim, yıkılışa kadar da 9 padişah var... Bu sürece padişahlık dönemi diyemeyiz. Normalde, padişah ölür, veliaht tahta çıkar. Burada öyle değil. 9 padişahın 6’sı darbe ile indirilmiştir. Bu 6 tanesinden 3’ü de öldürülmüştür.

BATICI OLMAYAN
PADİŞAHLARI YAŞATMADILAR

- Devletin iki önemli ferman yayınladığı dönemlere denk geliyor bu dönem de hocam…

- III. Selim’den sonra II. Mahmud ve Abdülmecid, Osmanlı’nın kalkınması düşüncesiyle Batı’ya sonuna kadar kredi açtılar. II. Mahmud, Batıcı eğilimleri yüksek, sonrasında Abdülmecid, Tanzimat ve Islahat Fermanı’nı imzalayan ve ülkeyi borçlandıran padişah. İkisi de eceliyle öldü. Ama sonrasındaki Abdülaziz dönemi, Osmanlı modernleşmesinin telgraf hizmetlerinden donanmanın gelişimine kadar atılım yaptığı bir dönemdir. Abdülaziz öldürülmüştür. Abdülhamid döneminde borçlar % 10 seviyelerine kadar geriledi. İndirdiler. Batı’yla müzakere eden padişahlar ecelleriyle ölüyor, kendi projesini uygulayan Abdülaziz ve II. Abdülhamid gibi padişahlara darbe yapılıyor. Merkeze baktığımızda İngilizler var.

- Bugüne uyarlarsanız?

- Şimdi karşımızda ne var? Halk Bank’tan önce İran ile alışveriş hangi banka vasıtasıyla yapılıyordu? Bir İngiliz Bankası vasıtasıyla…

ERDOĞAN, ABDÜLHAMİD’İN HATASINI TEKRARLAMASIN

- “Tayyip Erdoğan, II. Abdülhamid’in yolunda” diyorsunuz anladığım kadarıyla…

- Abdülhamid’in bir yanlışı var ki hükümetin bu yanlışa düşmemesi lazım. Abdülhamid, 31 Mart isyanını bastırabilirdi, bastırmadı. Hükümetin bu hataya düşmemesi gerekiyor. 31 Mart isyanında Abdülhamid, askerlerden ‘Silah kullanmayacaksınız’ diye söz aldı. İttihatçılar tahttan indirdi, 6 asırlık devlet 6 yılda devrildi. 1908’de Abdülhamid tahttan indirildi, 1914’teki I. Dünya Savaşı’nda ülke parça parça edildi. Başbakan da aynı pozisyonda ve anlaşmıyor.

- Bu oyunu kurgulayan kim? Söylediklerinize göre Amerika değil…

- Şuna bakmak gerekiyor. İHH’dan Türkiye’de kim rahatsız olur?  Mavi Marmara olayı önümüzde, İsrail rahatsız İHH’dan…

- Peki bahsettiğiniz şekliyle… Obama’nın, Putin’in ve Erdoğan’ın rahatsız olduğu bu süreci İsrail mi yönetiyor?

- Belli birkaç aile… “Bu, emri şuradan alır” gibi bir şema çizemezsiniz ama hedeflenen noktalar size bunu gösteriyor. Bu yapılanlar kime hizmet ediyor, buna bakmak gerekiyor. İHH operasyonu, Kuzey Irak petrolleri gibi konularda kimin kârlı çıktığına bakmak gerekiyor.

- Bir gaye de Erdoğan’a yeni bir Tanzimat Fermanı mı yayınlatmak? Erdoğan’ın İslamî politikalarını hayata geçirdiği dönemdeyiz. Bu fermanın ise en belirgin özelliği ‘Gavura gavur denmeyecek’ maddesiydi. Gülen Cemaati’nin de ‘Gavura gavur demeyen yapı’sı zaten hepimizin malumu… Yeni bir Tanzimat Fermanı mı istiyorlar Türkiye’den?

- Ama bu sefer Erdoğan’ı istemiyorlar. Başbakan oligarşiyle anlaşmıyor. Anlaşan birilerini istiyorlar. Yerine birisini buldukları anda, Tanzimat Fermanı’nı hatta daha ağır maddelerin olduğu bir anlaşmayı hayata geçireceklerdir. Kesinlikle böyle bir şeyi isteyeceklerdir. Bu da Türkiye’nin Osmanlı’nın karşılaştığı akıbetle karşılaşması anlamına gelir. O yüzden Erdoğan’sız bir Türkiye’yi hayal ediyorlar. Erdoğan, İslam dünyasının gözünü açtı. İslam dünyası artık susmayacak. Yeter ki, Erdoğan gibi liderler kaybolmasın.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23