• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

3 ilde boğulma: 6 kişi öldü

Yeniakit Publisher
2016-06-13 21:33:00 -
3 ilde boğulma: 6 kişi öldü

Edirne, Adana, İstanbul ve Kahramanmaraş olmak üzere toplam 4 ilde 6 kişi boğularak hayatını kaybetti.


BUZDOLABINDAN YAPTIKLARI KAYIK SONLARI OLDU

Edirne'de, eski bir buzdolabına boş varil bidonlarını bağlayarak gölete açılan biri çocuk 2 kişi, derme çatma yaptıkları kayığın alabora olması sonucu boğuldu. 

Edinilen bilgiye göre, Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Beykonak köyü yakınlarında bulunan gölette hem balık yetiştiriciliği yapmak hem de balık tutmak için ihaleyi alan Mehmet Özer (41), yakın arkadaşları ile birlikte gölete gitti. Piknik yapmak ve balık tutmak için babası Engin D. ile gölete giden 10 yaşındaki Soykan D. de, Mehmet Özer ile derme çatma yapılan adeta 'ecel kayığı' olan kayığa binmek istedi. Oğlunun ısrarlarını kıramayan baba da oğluna izin verdi. Sokan D. ve Özer, balık yavrularını bırakmak için birlikte gölete açıldı. Eski bir buzdolabına bağlı varillerle yapılan derme çatma kayığın alabora olması sonucu gölete düşen Özer ve Soykan D. gözlerden kayboldu.



ABLANIN UMUT KOŞUSU HÜZÜNLÜ BİTTİ

Adana'da yüzme bilmeyen 17 yaşındaki genç, serinlemek için girdiği sulama kanalında boğuldu. Su altı polisi gencin cesedini sudan çıkardığı sırada koşarak olay yerine gelen ablası, kardeşinin cansız bedenini görünce gözyaşlarına boğuldu. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Edinilen bilgiye göre, Sarıçam ilçesi İncirlik Mahallesi'nde 17 yaşındaki Emre Kılavuz, arkadaşı Hüseyin Karaşahin ile birlikte sulama kanalında yüzmek için evden ayrıldı. Annesi Rahime Kılavuz'un "Oğlum gitme başımıza iş açma, havuza gidersin" sözlerine rağmen arkadaşıyla birlikte sulama kanalına giden Kılavuz, kanala girmek istedi. Arkadaşının "Yüzme bilmiyorsun sen girme" uyarısına aldırmadan kanala giren Emre Kılavuz, suda batıp çıkmaya başladı. Bunun üzerine arkadaşı suya atlayarak onu çıkarmaya çalıştı. Emre Kılavuz'u kanalın kenarına kadar getiren Hüseyin Karaşahin, gücü kalmayıp boğulma tehlikesi atlatınca arkadaşını bırakmak zorunda kaldı. Emre Kılavuz suyun içinde kaybolurken, Karaşahin hemen sudan çıkıp cep telefonuyla polisi aradı. Olay yerine polis merkezi ekipleri ve su altı polisleri geldi. Gencin suda kaybolduğunu duyan ablası Elif Kılavuz ile annesi Rahime Kılavuz ise kanal kenarına gelerek dua etti. Kısa süre sonra Emre'nin cansız bedeni su altı polisleri tarafından sudan çıkarıldı. Kardeşinin çıkarıldığını duyan abla Elif Kılavuz, yaşadığı ümidiyle kardeşinin çıkarıldığı yere doğru koşmaya başladı. Kardeşinin yanına gelen abla, onu cansız halde yatarken görünce gözyaşlarına boğuldu. Polisin güçlükle sakinleştirdiği abla kardeşine son bir kez bakmak istedi ancak polis izin vermedi. Oğluna bakmak isteyen anne Rahime Kılavuz ise, "Yaktın bizi oğlum, baban kanser ölüm döşeğinde, onun ölümünü beklerken sen bizi yaktın oğlum. Ne olur onu son bir kez göreyim" diyerek ağladı. Daha sonra anne ve kızı yakınları tarafından olay yerinden götürüldü. Cenaze ise otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.
Hüseyin Karaşahin, arkadaşını kurtarmak istediğini ancak kurtaramadığını, çok üzgün olduğunu söyledi. 

KAHRAMANMARAŞ’TA 2 ÇOCUK SULAMA KANALINDA BOĞULDU

Kahramanmaraş’ta serinlemek için sulama kanalına giren iki çocuk boğularak hayatını kaybetti.
Alınan bilgiye göre, 3 çocuk öğle saatlerinde serinlemek için Kahramanmaraş-Kayseri karayolu üzerinde yer alan araç muayene istasyonu arkasındaki DSİ'ye ait sulama kanalına girdi. Kanalda yüzen çocuklardan Osman Korkusuz (16) ile İsmail Korkmaz (14) biranda suda kayboldu. İsmi öğrenilemeyen diğer çocuk sudan kendi çabasıyla çıkarak olayı büyüklerine bildirdi. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine polisle birlikte sağlık ekipleri sevk edildi.
İtfaiye su altı arama timi tarafından yapılan arama sonucunda Osman Korkusuz ile İsmail Korkmaz, sudan çıkarıldı. Olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından çocuklara yapılan hayata döndürme çalışmaları sonuçsuz kaldı.
Yapılan incelemelerin ardından 2 çocuğun cansız bedeni hastane morguna kaldırıldı. Çocukların ölüm haberini alarak olay yerine koşan akrabaları ise sinir krizleri geçirdi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

ASKERDEN İZNE GELEN GENÇ BARAJDA BOĞULDU

 Askerden izne gelen genç, yüzmek için girdiği Alibeyköy Barajı’nda boğularak hayatını kaybetti. 

Olay, 17.00 sularında Alibeyköy Barajı’nda meydana geldi. İddiaya göre, askerden izne gelen Mehmet Gündüzalp isimli genç, 2 arkadaşıyla birlikte serinlemek amacıyla Alibeyköy Barajı’na girdi. Bir süre arkadaşlarıyla birlikte yüzen Gündüzalp, arkadaşlarından ayrılarak açılmaya başladı. Arkadaşlarının uyarılarına kulak asmayan genç, bir süre sonra çırpınarak boğulmaya başladı. Gündüzalp’in boğulmasını çaresizlikle izleyen arkadaşları ise olay yerine ambulans, itfaiye ve polis ekiplerini çağırdı. Olay yerine gelen polis ekipleri Gündüzalp’in arkadaşlarını sakinleştirerek, deniz polisine haber verdi. Baraja gelen deniz polisleri yaklaşık 20 dakikalık arama çalışmalarının ardından Gündüzalp’in cansız bedenine ulaştı. Barajdan çıkarılan gencin cansız bedeni ambulansa konularak, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Boğulan gencin askerden izne geldiği iddia edilirken, arkadaşları ise ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23