• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'3. Geleneksel Ezbere Hadis okuma yarışması' gözleri doldurdu..

Yeniakit Publisher
2016-04-29 17:40:00 - 2016-04-29 18:12:17
'3. Geleneksel Ezbere Hadis okuma yarışması' gözleri doldurdu..

Pendik Prof. Dr. Muhammet Tayyip Okiç Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Ezbere Hadis okuma yarışmasının finali gerçekleştirildi. Pendik Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği yarışmada, ezberlenen hadislerin hayata geçirilmesi vurgulandı.

YENİAKİT.COM.TR / ÖZEL - Pendik Prof. Dr. Muhammet Tayyip Okiç Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Ezbere Hadis okuma yarışmasının finali gerçekleştirildi. Resulullah için yazılmış, O’na duyulan özlemi ifade eden ilahilerden ve naatlardan örneklerle duygulu ve coşkulu bir havanın hâkim olduğu yarışmada, gözler doldu. Gönüller O’nun (s.a.v) sevgisiyle yanıp tutuştu.

Prof. Dr. Muhammet Tayyip Okiç Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Ezbere Hadis okuma yarışmasının açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Cemalettin Gümüş, amaçlarının öğrencilerimizin Hz. Peygamberin ahlakıyla donanmış Asım’ın nesillerini yetiştirmek olduğunu ve imam hatip okulları olarak Hz. Peygamber’in sünnetini icra etmeye çalıştıklarını söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, bu tür etkinlikleri çok önemsediğini, hadisleri sadece ezberlemekten ziyade onları yaşama tatbik etmenin gerekli olduğunu dile getirdi. 

İLK ÜÇE KUDÜS GEZİSİ

Konuşmaların ardından geçilen yarışmada tam bir hadis ziyafeti yaşandı. 7-8 Nisan’da ki elemelere 45’in üzerinde öğrencinin katıldığı ve 40 ile 220 arasında hadis ezberleyen 13 öğrencinin finale kaldığı yarışmada ilk üçe giren öğrencilere Kudüs gezisi, finale kalan tüm öğrencilere de çeyrek altın, saat, kitap gibi çeşitli ödüller takdim edildi. Öğrencilerden Tunahan Sarı 220 hadisle birinci, Yunus Çelik 173 hadis ile ikinci, Musa Kaya ise 165 hadis ile üçüncü oldu. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ÇOK SAYIDA EĞİTİMCİ KATILDI 

Pendik Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen yarışmaya, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Pendik İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Süleyman Köse, çok sayıda okul müdürü, işadamı, sendika temsilcisi ve basın mensubu katıldı.

Kaynak: www.yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23