• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

28 şubat mağdurları yeniden yargılama istiyor

Yeniakit Publisher
2018-02-21 10:46:00 -
28 şubat mağdurları yeniden yargılama istiyor

28 Şubat’a giden süreçte üniversiteye hazırlanırken tutuklanan ve idamla yargılanırken müebbet hapis cezasına çarptırılan Ahmet Şat’ın ailesi, oğulları için yeniden yargılama istiyor.

İSTANBUL / BATMAN  Batman’da doğup büyüyen Ahmet Şat, liseyi bitirdikten sonra üniversiteye hazırlanmak için birkaç arkadaşıyla yerleştiği İzmir’de “İslami Hareket Örgütü” üyesi olmak suçundan gözaltına alındı. İdamla yargılanan ve müebbet hapis cezası alan Şat, 24 yıldır cezaevinde bulunuyor.

Cezaevinde, “Vahiy Öğretisi ve İslam” adlı bir kitap yazan Şat, iktisat ve ziraat mühendisliği lisans eğitiminin ardından ilahiyat alanında yüksek lisans yapıyor. Ahmet Şat’ın kardeşi Zeynep Durmaz, yaptığı açıklamada, 45 yaşında olan kardeşinin 21 yaşındayken üniversiteye hazırlanmak için İzmir’e yerleştiğini söyledi. İzmir’e yerleştikten kısa süre sonra kardeşinin Batman’dan arkadaşıyla kaldığı evde gözaltına alındığını belirten Durmaz, “Çok büyük işkenceler gördü, 15 gün süren, hatta daha fazla gözaltı süresinden sonra yargılanıp müebbet hapse çarptırıldı. O zaman idam almıştı, idam olmadığı için müebbete çevrildi. Bu gözaltı süreci, çok ciddi hukuksuzluklarla yapıldı. Kardeşim 15 gün boyunca çok ağır işkencelere maruz kaldı. 2 kez bayıldı, defalarca doktora götürüldü. Fakat buna rağmen doktor işkence raporu vermedi” diye konuştu.

Kardeşinin, mahkemede isnat edilen hiçbir suçu kabul etmediği için örgüt üyesi olmakla itham edildiğini aktaran Durmaz, kardeşi ve arkadaşlarının duruşmada konuşmamasının delil kabul edildiğini ifade etti.

Durmaz, şöyle devam etti:

“Kardeşim ve arkadaşlarını yakalayıp işkence yapan polisler ve onları yargılayan hakimler FETÖ davasından içeri atıldılar. Onlara bir kumpas yapılmıştı. Haksız yere yatıyorlar.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Durmaz, kardeşi ve arkadaşlarının af istemediğini yeniden yargılanmak istediklerini belirtti.

"Şat’ın Batman’da yaşayan babası Fahrettin Şat (84) da en küçük oğlu Ahmet’in başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, üniversite sınavında istediği bölümü kazanmadığı için İzmir’e gittiğini söyledi. "Oğlum ömrünü okumaya adamıştı ama hayallerini çaldılar. FETÖ’cüler çocuğumun hayalini çaldılar. Cezaevinde 2 üniversite bitirdi, 2 kitap çıkardı" ifadelerini kullanan Şat, oğlunun yeniden yargılanması halinde beraat edeceğine inandığını belirtti.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23