• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

2016'nın en teknolojik ürünleri

Yeniakit Publisher
2016-12-25 17:08:00 -
2016'nın en teknolojik ürünleri

Geride bırakmak üzere olduğumuz 2016 yılı teknolojik açıdan pek çok yeniliğe sahne oldu. Apple'ın genel olarak beklenenin altında kalması, Samsung'un Note 7 fiyaskosu, Microsoft'un muazzam fakat aşırı pahalı masaüstü bilgisayarı derken bir yılın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Biz de Yeni Şafak Teknoloji servisi olarak 2016'nın en dikkat çeken teknolojik ürünlerinin derlemesini yaptık. İşte 2016 yılında teknolojinin 'en'leri…

En iyi Android telefon: Google Pixel
Henüz ülkemizde resmi olarak satışı bulunmayan Google Pixel'in 3 bin liradan giriş yapması bekleniyor.

Snapdragon 821 yonga seti, Google Asistan sihirbazı, özgün tasarımı ve daha pek çok özelliğiyle Google'ın ilk akıllı telefonu Pixel ve Pixel XL, bu yılın en iyi Android telefonu olarak karşımıza çıkıyor. Saf Android deneyimini üst düzey yaşamak isteyenler, Google Pixel'i tercih edebilir.

En iyi ekrana sahip telefon: Xiaomi Mi Mix

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, %91.3 ekran/gövde oranına sahip ürettiği Mi Mix ile ekran teknolojisindeki tüm bilinenleri tabiri caizse altüst etti. Telefonun ön yüzünden bakıldığında neredeyse çerçeve yok gibi duruyor. Bu da hayli şık ve bir o kadar da dikkat çekici bir görünüm sunuyor.

En iyi kameraya sahip telefon: Samsung Galaxy S7

Galaxy S6'ya göre küçük dokunuşlarla yenilenen kasasıyla bir hayli beğenilen Galaxy S7, şüphesiz bu yılın en favori akıllı telefonlarından bir tanesi. S7'yi ön plana çıkaran en önemli özelliği ise şüphesiz kamerası. Düşük ışıkta kusursuz kamera performansı sunan telefon, birçok değerlendirmede en yüksek puanı almayı başarıyor.

En iyi hoparlöre sahip telefon: iPhone 7

iPhone 7 selefine göre yenilik getirmediği için her ne kadar eleştirilse de, stereo hoparlörüyle bu alanda bir numara olduğunu söyleyebiliriz. Apple, stereo hoparlör konusunda iddialı olduğunu reklamlarında da sık sık ifade ediyor. Apple'ın bu hamlesi sonrasında Samsung'un da stereo hoparlör konusunda girişimlerde bulunduğu ifade ediliyor.

En iyi akıllı saat: Samsung Gear S3


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bu yıl akıllı saat konusunda hem Samsung'un hem de Apple'ın iddialı olduğunu söyleyebiliriz. Fakat Samsung'un batarya konusunda bir adım önde olduğunu görüyoruz. 380 mAh bataryası bulunan Gear S3'ün bataryası, normal kullanımda 4 güne kadar dayanabiliyor.

En iyi yardımcı: Sandisk iXpand

Özellikle 16GB depolama alanına sahip iPhone'ların en büyük sorununun hafıza olduğunu biliyoruz. 16GB hafızanın 4GB'a aşkın kısmını sistem dosyaları harcıyor ve kullanıcılara 11GB'lık bir alan kalıyor ki o da kısa süre içinde tükeniyor. İşte Sandisk bunun için oldukça kullanışlı bir USB geliştirdi. Bir ucu lightning, diğer ucu USB olan bu bellek, hafıza sorununu ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

En iyi masaüstü bilgisayar: Microsoft Surface Studio

Microsoft, geçtiğimiz aylarda tanıttığı masaüstü bilgisayarıyla bu alanda adeta çığır açtı. Hem dokunmatik hem de normal masaüstü olarak kullanılabilen bu bilgisayar, yüksek çözünürlüklü ekranı, Surface Dial aksesuarı, şık tasarımı ve üst düzey teknik özellikleriyle adeta büyülüyor.

En iyi dizüstü bilgisayar: Apple MacBook Pro

Apple'ın bu yıl tanıttığı ve en beğenilen ürünü şüphesiz MacBook Pro. Selefine göre incelen kasa yapısı, yeni renk seçenekleri, gelişen ekran teknolojisi ve tabii ki TouchBar eklentisiyle yeni MacBook Pro, bu yılın en iyi dizüstü bilgisayarı olmayı fazlasıyla hak ediyor.

En iyi aksiyon kamera: GoPro Hero 5 Black

Aksiyon kamera denilince akla gelen bir numaralı ismin yeni modeli Hero 5 Black, darbelere dayanıklı ve 10 metreye kadar su geçirmez yeni tasarımı ile artık dış kaba ihtiyaç duymuyor. Ayrıca sekiz farklı dilde çalışan sesle kontrol ile kamera ses ile uzaktan kontrol edebilebiliyor.

En yenilikçi otomobil: Tesla Model 3

Elon Musk'ın elektrikli otomotiv girişimi Tesla Motors, bu yıl tanıttığı Model 3 ile bir hayli beğeni toplamıştı. Yüzbinlerce kişi, bin dolar olan depozito bedelini ödemek için adeta kuyruğa girdi. Makul fiyatı, üstün özellikleri ve uzun menziliyle Tesla Model 3, henüz ülkemiz için geçerli olmasa da en alınası elektrikli otomobiller arasında yer alıyor.

Hayal kırıklıkları…

Samsung Galaxy Note 7

Samsung'un 'gelmiş geçmiş en iyi akıllı telefonumuz' diye nitelediği Note 7 piyasayı adeta alt üst etmişti. Ön sipariş ve satış rekoru kıran telefon, hatalı üretilen bataryaya kurban gitti ve fiyaskoyla sonuçlandı.

iPhone 7

Apple'ın merakla beklenen akıllı telefonu iPhone 7 tanıtıldığında birçok kişide hayal kırıklığı oluşturdu. Zira iPhone 7, selefi 6s'e göre yeni renk ve yeni nesil ana ekran tuşu dışında neredeyse hiçbir yenilik barındırmıyor.
(Yeni Şafak)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23