• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

17 yıl önceki Recep Tayyip Erdoğan, Kasımpaşa’da!

Yeniakit Publisher
2016-09-26 00:31:00 - 2016-09-27 16:56:31
17 yıl önceki Recep Tayyip Erdoğan, Kasımpaşa’da!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocukluk ve gençlik dönemlerinin anlatıldığı sinema filmi Reis'in başrol oyuncusu Reha Beyoğlu, filmde 17 yıl önceki Erdoğan tiplemesiyle Kasımpaşa’ya gitti.

Yönetmenliğini Hüdaverdi Yavuz’un, yapımcılığını Temel Kankıran’ın üstlendiği Türkiye Cumhuriyeti 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatının belirli dönemlerinin anlatıldığı Reis filmi, izleyici karşısına çıkmak için gün sayıyor. 14 Ekim’de vizyona girmesi beklenen film, daha beyaz perdede gösterime girmeden fragmanıyla milyonlarla kez tıklanarak büyük beğeni topladı. Filmi bu kadar meraklı kılan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugüne kadar çocukluğu ve belediye başkanlığına kadar olan sürecin izleyici karşısına çıkacak olması oldu.

TEBRİK İÇİN ARADI TEKLİF ALDI

Hikayesi, mekanları, karakterleri ve filme hayat veren ismin zorlu dönemlerini anlatan filmin proje aşamasında yapımcıyı tebrik etmek için aradığını ancak teklifle kendisini sette bulduğunu söyleyen Reha Beyoğlu; “Yapımcıyı arayarak tebrik ettim güzel temennilerde bulundum. Bana herhangi bir çalışmam olup olmadığını sordular ve ben de boşta olduğumu belirttim. 200 kişi arasına ben de girdim ve etap etap elemeler başladı. Çağırdılar, konuştuk. Fikir alışverişi yaptık ve son olarak ben de karar kılındı” dedi.

"ORTAK ÖZELLİKLER OYUNCULUKTA KOLAYLIK SAĞLADI"

Fragmanı 130 milyon kez izlenen ve 20 milyon kez paylaşılan filmde Erdoğan’ı canlandırırken hiç zorlanmadığını söyleyen usta oyuncu, “Hiç zorlanmadım. Çünkü 1994 yılından bu yana Cumhurbaşkanımızı takip eden biriyim. Karadenizlilerin yoğun olduğu ilçelerde yetiştik ve futbol geçmişimiz gibi birçok bağlayıcı ortak noktamız vardı. Oyunculuk dramadır, empati sanatıdır. Empati kurulacak bir insan yok fantastik bir hikaye değil. Bildiğim, severek takip ettiğim, fikrini zikir ettiğim büyük bir insan benim için. Sektörde nasıl düşünülür bilmem ama ben kalben, sözde değil özde seven bir vatandaş olarak, bir oyuncu olarak bir birey olarak Cumhurbaşkanımızı oynamak heyecan vericiydi. Kostümü giydiğimde, saçım tarandığında, aynanın karşısına geçtiğimde ben ben değildim zaten” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"CUMHURBAŞKANI’MIZIN 'KABADAYI' TEZİNİ YIKTIM"

Rolüne hazırlanma süreci hakkında da bilgi veren oyuncu şunları söyledi: “İzleyiciler belediye başkanı seçildiği ve cezaevine girene kadar olağan süreçteki Recep Tayyip Erdoğan’ı bende görecekler. Bunun için çok çalıştım. O dönemler sosyal medya yoğun değildi görsel ve yazılı basından çıkan haberleri takip ettim ve yakınındaki isimlerle irtibata geçtim. Örneğin İsmail Engin, bana Cumhurbaşkanımızın o dönemki fiziki hareketlerini bakışlarını çok iyi anlattı. Bence Cumhurbaşkanımızı “kabadayı” olarak arz edenlere karşı bu tezi yıktım. Çünkü küçüklüğünden beri dini bütün bir çocukluktan büyüyen ve bunu tüm siyasi hayatına yayan biri. Kasımpaşalı ama Karadenizli de olduğu için de mazlumun yayında olan bir karakter . Mazlumun yayında olan her zaman dik durur ve bakışıyla bile gerekirse titretir. Senaryoda olmayan durumları da araştırarak filme dahil ettik. Örneğin Cumhurbaşkanımızın omzunun düşüklüğünün nedeni. Araştırdım ve buldum. Ayrıca çok az kişinin bildiği ve hatta bilinmeyen yönler de filme dahil edildi.” 

ROL İÇİN NE KADAR ALDI?

Bugüne kadar çeşitli tiyatro, dizi ve sinema filmi ile izleyici karşısına çıkan Reha Beyoğlu, en çok merak edilen “Film için ne kadar aldı?” sorusunu da yanıtladı. Oyuncu, ”Bütçe konuşmadım, çünkü bu bütçenin önünde olan bir filmdir. Filmden sonra hiç bana teklif gelmese bile, oyunculuğumu yine standart seviyede devam ettireyim inanın hiç gocunmam. Çünkü onurla ve gururla oynadım Yasaklı ve ceza yediği bir dönemdi. Haksızlığa uğradığında üzüldüğüm bir karakteri sinemada oynuyor olmak bana paha biçilemez bir onur ve gurur verdi.Meslektaşlarım ve değerli büyüklerim dahil olmak üzere olumsuz, tehditkar ya da 'Bu sektörde işin bitti' diyenlerle karşılaşmadım. Daha sonra karşılaşır mıyım? Hiç sıkıntı değil. 'Sağlık olsun' derim. Ama bir laf vardır, 'Sen tohumu ek yeşermezse toprak utansın'. Ben oyunculuğumu yaptım. Olaya farklı boyutta bakarlarsa onlar utansın. Allahın izni ile 14 Ekim’i bekliyoruz. Devamı olursa yine seve seve oynarım Olmasa da çok güzel bir projeye imza attık diye düşünürüm.”

SÜRPRİZ KASIMPAŞA ZİYARETİ

Reha Beyoğlu ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kasımpaşa Mumhane Sokak’ta bulunan 34 yıllık komşularına da sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan ailesinin yıllarca alışveriş yaptığı bakkaldan, aynı apartmanda oturdukları dönem komşularından Bilal Erdoğan’ın ebesi ile de biraraya gelen Beyoğlu, yoğun sevgi seli ile karşılaştı. Şaşkınlıkların gizleyemeyen mahalleliden kimi “Tıpkı aynı” dedi kimi de “Korumalar yanında olsa aynı Erdoğan” yorumunda bulundu.

Renkli diyalogların yaşandığı ziyaret, mahallelinin bol bol hatıra fotoğrafı çekmesi ile son buldu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23