• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zeytin Dalı Harekâtı'nda ilerleyiş sürüyor

Yeniakit Publisher
2018-02-18 08:45:00 -
Zeytin Dalı Harekâtı'nda ilerleyiş sürüyor

Zeytin Dalı Harekâtı'nda önemli aşamalar kaydedildi. Mehmetçik'in ilerleyişi devam ederken, ÖSO da sahada faaliyetlerini sürdürüyor. İlk günden bu yana 1595 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK’nın Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı'nda 30. günündeyiz. TSK'nın ilerleyişi devam ederken, ÖSO da sahada faaliyetlerini sürdürüyor. Harekatın 9'uncu gününde önemli bir başarı elde edildi, Burseya Dağı teröristlerden temizlenerek TSK ve ÖSO'nun kontrolüne geçti. Belirlenen 101 hedeften 80'i ele geçirildi.

İlk günden bu yana öldürülen terörist sayısı açıklandı, buna göre 1595 terörist etkisiz hale getirildi. Şu ana kadar şehit olan Mehmetçiklerin sayısı ise 33.

KANDİL'DEN GELEN PKK'LILAR...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri Zeytin Dalı Harekâtı’nda Afrin’in batısındaki terör örgütü PYD/PKK’nın 6 yıldır işgal ettiği stratejik noktaları temizleyerek güvenli ilerleme hatları oluşturdu. 3 gündür Afrin’in batısında süren çatışmalar sonucu Raco kırsalındaki köylerde hâkimiyet sağlayan komandolar ve ÖSO askerleri kritik noktalara mevzilendi. Kandil’den gelen Raco ve Cinderes’teki teröristlerin Afrin bağlantısı kesilmeye çalışılıyor. Tank ve topçu birliklerinin desteğiyle dağlık arazilere konuşlanan TSK ve ÖSO askerlerinin, teröristlerin sızma girişiminde bulunduğu geçiş yollarını ele geçirdiği bildirildi.

PYD CEPHANESİ BOMBALANDI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çatışmaların sürdüğü Raco cephesine silah ve asker takviyesi yapılırken stratejik beldeye 2 koldan operasyon yapılması hedefleniyor. Raco’nun alınmasıyla Afrin’e ulaşmanın kolaylaşacağı öngörülüyor. PKK/PYD’li keskin nişancı teröristlerin ise Raco Beldesi’ne konuşlandığı bildirildi.

Afrin’in güneybatısında bulunan Cinderes Beldesi’ne 3 kilometre uzaklıkta çatışmalar devam ederken ağır silahlarla PYD cephaneliği vuruldu. Cinderes ve Raco kırsalındaki terör örgütü mevzileri, insansız hava araçlarıyla belirlenip topçu bataryaları, fırtına obüsleri, çok namlulu roketatarlar ve jetlerle ateş altına alınıyor.

13 NOKTAYA UZANAN TÜNEL

Burseya Dağı’ndan 13 ayrı noktaya uzanan ve örümcek ağını andıran tüneller, özel eğitimli komandolar tarafından temizlenip kapatılıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23