• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

15 yılık projemiz hazır

Yeniakit Publisher
2014-03-19 09:09:00 - 2014-03-19 09:24:42
15 yılık projemiz hazır

Küçükçekmece’yle ilgili 25 yıllık projeleri olduğunu ve mevcut Başkan Aziz Yeniay’ın bu projelerin ilk 10 yıllık bölümünü icra ettiğini kaydeden AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Temel Karadeniz, “Şimdi AK Parti’deki devamlılığa güvenerek, önümüzde 15 yıllık projelerimiz hazır. Mevcut kadrolarımızla bu projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

MEHMET ÖZMEN - İSTANBUL - AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Temel Karadeniz, 15 yıllık projelerinin hazır olduğunu söyledi. Karadeniz, ilçeleriyle ilgili 25 yıllık projelerinin olduğunu hatırlatarak, “Belediye Başkanımız Sayın Aziz Yeniay, bu projelerin ilk 10 yılını bizzat icra ettiler ve çok da başarılı oldular. Şimdi AK Parti’deki devamlılığa güvenerek önümüzde 15 yıllık projelerimiz hazır. 15 yıllık projeleri devam ettirecek kadrolarımız da hazır. Önümüzdeki dönem itibarıyla şu anda masamızda hazır, bizi bekleyen projelerimizi yeni projeler de ilave ederek hayata geçirmeye çalışacağız” dedi. Karadeniz, yeni dönemde yapacağı projelerini gazetemize anlattı.

Okurlarımıza kendinizden bahseder misiniz?

- Adım Temel Karadeniz. Ama ben aslen Sivaslı bir aileye mensubum. 1967 yılında İstanbul’da doğdum. Evliyim, iki kızım var. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunuyum.

Küçükçekmece’de neden AK Parti ve siz tercih edilmelisiniz?

- AK belediyecilik anlayışıyla sürdürdüğümüz ve birçok belediyeye de örnek teşkil eden proje ve uygulamalarımız, Küçükçekmece halkı tarafından benimsendi ve sahiplenildi. İlçe genelinde sürdürdüğümüz hizmetlerimizden ve yönetim anlayışımızdan hiçbir Küçükçekmecelinin vazgeçmeye niyeti yok. Bizim vaatlerimiz yok, projelerimiz var. Bundan sonra da Küçükçekmece, İstanbul ve Türkiye’nin değil, tüm dünyanın gözbebeği olma yolunda ilerleyecektir.

Halkımızın en önemli beklentisi, şu andaki AK Parti belediyecilik icraatlarının devam etmesi. Vatandaşlarımız, belediyeden o kadar memnun ki, farklı siyasi düşünceye sahip olan vatandaşlarımız bile siyasi noktada farklı düşündüğünü bize ifade ediyor, belediye dendiği zaman AK Parti’yi tek geçiyoruz, gerçekten Küçükçekmece’ye önemli hizmetler yaptınız, diyorlar. Bunu biz, sokakta, çarşıda, pazarda hep duyuyoruz. Şu anda vatandaşımızın bizden en önemli beklentisi, Sayın Aziz Yeniay’dan görmüş oldukları bu büyük belediyecilik hizmetini devam ettirmemiz. Zaten bizde devamlılık esas, zaten sloganımız da: ‘Durmak yok yola devam’ Bu anlamda Belediye Başkanımız Sayın Aziz Yeniay’dan aldığımız bütün mirası kabul ediyoruz ama asla bir mirasyedi olmayacağımızın da sözünü veriyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sonucunda ilçedeki ulaşımın daha da kolaylaşacağı ifade ediliyor. Bu konuda bilgi verebilir misiniz?

- Küçükçekmece Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyemizle el ele, omuz omuza olmasının önemli bir avantajı olacak. Geçtiğimiz günlerde bizi ziyaret eden Sayın Kadir Topbaş’tan, Beşiktaş’tan gelen metro projesinin, Küçükçekmece’de Mehmet Akif Mahallesi, Atatürk Mahallesi ve Atakent Mahallesi’ne uğramasıyla ilgili sözünü aldık. Bu projenin gerçekleşmesiyle birlikte Küçükçekmece’deki ulaşım sorunu önemli ölçüde iyileşmiş olacak.
Yine biliyorsunuz Marmaray, Kazlıçeşme’ye kadar geldi. Marmaray’ın uzantısı yakında Küçükçekmece’yle buluşacak. Küçükçekmecelilerin de böylesine bir avantajı kullanacak olması da önümüzdeki dönemlerde Küçükçekmece’nin İstanbul’un parlayan yıldızlarından biri olacağını gösteriyor.

DEVASA BİR GENÇLİK MERKEZİMİZ OLACAK

Gençlere yönelik projeleriniz var mı?

- Atakent mahallemize yapacağımız 16 dönümlük bir arazi üzerinde inşa edilecek devasa bir gençlik merkezimiz olacak. ArenaMega gösteri merkezimizin arkasında inşa edeceğimiz spor kompleksimiz olacak. Spor kompleksinin, özellikle o kompleks ifadesine uyan bir proje olacak. Bunu söylerken, sadece bir halı sahadan bahsetmiyorum.

Belediye başkanı olduğunuzda orta ve uzun vadeli hedefleriniz ve bu hedeflere ulaşabilmek için halen uygulamada olan, öngördüğünüz projelerinizden bahseder misiniz?

- Önümüzdeki dönemde hiçbir pazarcı esnafımız mağdur edilmeden sokak aralarına kurulan semt pazarlarımız olmayacak. Bu semt pazarlarımızı kaldırıyoruz, hepsiyle ilgili kapalı sabit semt pazarlarımız olacak. Kapalı semt pazarlarımızın altında otopark olarak kullanacağımız yerler olacak. Böylelikle Küçükçekmece’de önümüzdeki dönem itibarıyla yaklaşık 8 bin araçlık bir otopark alanı kazanmış olacağız. Yetersiz tabii ki, ama bu otoparkların projelerinin hazır olması önemli bir avantaj bizim için. En üst tarafını da yine çocuklarımızın, gençlerimizin ve ailelerin kullanabileceği parklar haline getireceğiz.

Küçükçekmece’nin sorunları ve sizin çözüm önerileriniz nelerdir?

- Gerçekten biz, 2004 yılında AK Parti iktidarı olarak belediyeye geldiğimizde Belediye Başkanımız Sayın Aziz Yeniay, başkan yardımcılarımız, meclis üyelerimiz, belediyedeki müdürlerimiz ve personelimizle birlikte gerçekten çok özel, çok ciddi ve hummalı bir çalışmaya giriştik. Bu çalışmalarımızla Küçükçekmece’de çok şey değişti. 2004 yılında Küçükçekmece’ye geldiğimizde zaten 25 yıllık bir yol haritası ortaya koyduk. Küçükçekmece’yle ilgili 25 yıllık projelerimiz vardı. Belediye Başkanımız Sayın Aziz Yeniay, bu projelerin ilk 10 yılını bizzat icra ettiler ve çok da başarılı oldular. Şu anda bizim yol haritamızda, herhangi bir kazaya uğramadık. Vatandaşlarımıza neyi söz vermişsek, bunlar bir bir gerçekleşti. Şu anda biz bunun iddiasını sürdürmek istiyoruz. Çünkü bugüne kadar vatandaşlarımıza söyleyip de yapamadığımız hiçbir şey olmadı. Şimdi AK Parti’deki devamlılığa güvenerek önümüzde 15 yıllık projelerimiz hazır. 15 yıllık projeleri devam ettirecek kadrolarımız da hazır. Önümüzdeki dönem itibarıyla şu anda masamızda hazır, bizi bekleyen projelerimizi yeni projeler de ilave ederek hayata geçirmeye çalışacağız.

VATANDAŞIMIZI DAHA İYİ TANIYORUZ

Hangi konuda çok iddialısınız?

- İlçe başkanı olarak Küçükçekmece’de beş seçim geçirdim. 2007 genel seçimlerinde, 2009 yerel seçimlerinde, 2011 genel seçimlerinde ve iki referandumda AK Parti’yi temsilen ilçe başkanı olarak görev yapıyordum. Hepsinde de başarılı oldum. Belki her noktaya ulaşamamış olsak bile meclis üyelerimizle ve ilçe yönetimimizle yüzlerce ev sohbeti yapıyoruz. Bu bakımdan çalışmalarımız çok bereketli geçiyor. Vatandaşımızı daha iyi tanıyoruz, isteklerini ve şikâyetlerini çok daha iyi fark ettiğimiz için zafer hep AK Parti’nin oluyor. İnşallah 30 Mart yerel seçimlerinde de AK Parti, Küçükçekmece’de oylarını daha da artırarak iktidar olacak. 518 bin seçmeniyle İstanbul’un en büyük ilçesi olması hasebiyle bu kadar büyük bir ilçenin bu kadar büyük işlere imza atmış bir belediye başkanından sonra Sayın Başbakanımız, genel merkezimiz, tesadüfen birini belediye başkan adayı olarak göndermez. Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı olmaktan hem gurur duyuyorum hem de Sayın Başbakanımızı ve bana güvenenleri mahcup etmeme anlamında halkımıza güveniyorum.

EĞİTİM ALANINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR!

Eğitim alanında yapacağınız çalışmalar ve uzun vadeli eğitim hedefleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

- AK Parti döneminde Küçükçekmece’ye 43 tane okul yapıldı. Bu tabii ki, merkezi hükümetimizin ve il özel idaremizin katkılarıyla oldu. Ama biz zaten Küçükçekmece Belediyesi derken, AK Parti belediyecilik vizyonu derken asla yalnız başımıza olmadığımızın farkındayız. AK Parti olarak biz, Küçükçekmece Belediyesi bugüne kadar hep Büyükşehir Belediyemizle ve merkezi hükümetimizle sırt sırta verdiğimiz için, yan yana olduğumuz için bu kadar hızlı gelişmeleri yapabildik. Biz, bu üçlü sacayağının bozulmamasının bütün Küçükçekmeceliler için önemli bir avantaj olduğunu söylüyoruz. Küçükçekmeceliler de bunu yakinen görüyor. Özellikle eğitim anlamında okullarımızdaki standartların yükselmesini fark ediyorlar. Hali hazırda eksikliklerimiz var. Bazı mahallelerimizde okul alanı üretmekte zorlanıyoruz. Okul yapmak istiyoruz ama maalesef planlar itibarıyla şu anda okul alanı olarak uygulayacağımız yerler olmuyor. Bunun sıkıntısını birkaç mahallemizde yaşıyoruz. Ancak 43 tane okulu Küçükçekmece’ye kazandırmış olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Tabii ki, bu 43 okul yeni yaptığımız okullar. Bir de bunların dışında depreme dayanıklılık anlamında yıkıp yeniden yaptığımız okullar var. Gerçekten belki de inanılması zor bir rakam. Bazıları bu söylediklerimizi imkânsız olarak görebilir ama Küçükçekmece çok büyük bir alan ve Küçükçekmecelilerin bile görmediği, bilmediği yerler var. Biz oraları görüyoruz, biliyoruz ve oradaki vatandaşlarımızın eğitim ihtiyaçlarını karşılıyoruz.
Yeni dönem itibarıyla yine belediyemizin yapacağı anaokulumuz var. Gerçekten çok modern, gerçekten vatandaşlarımızın büyük beğenisini kazanacağına inandığımız bir anaokulumuz olacak.

Belediyemizin katkılarıyla ve belediyemizin lokomotif olmasıyla Gülten Özaydın diye bir okulumuz daha var. Çok farklı bir konseptle yapılan, içerisinde 350-400 kişilik bir konferans salonu olan son derece güzel bir lise. Atatürk ve Mehmet Akif Mahallelerimize lise olarak hizmet verecek. Ciddi anlamda da çözüm oldu. Bu okulumuzdaki spor salonumuz son derece modern ve 2014 yılına yakışan bir okul oldu.

Yeni dönemde de okul ihtiyaçlarımızı karşılamak için çalışmalarımız devam edecek. Özellikle Mehmet Akif Mahallemizde bir lise ihtiyacı çok bariz olarak görünüyor. Oradaki vatandaşlarımızın bu konudaki taleplerini yakinen biliyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde bu meselede önemli adımlar atacağız.


‘KÜÇÜKÇEKMECELİYE İŞ BULACAĞIZ’

İlçenizdeki işsiz gençler için çalışmalarınız olacak mı?

- Şu anda Türkiye’deki genel işsizlik oranları, Küçükçekmece için de söz konusu. Bununla ilgili olarak belediyemiz şöyle bir uygulama yapacak. Çünkü vatandaşlarımız, özellikle seçim dönemlerinde siyasilere oğullarının, kızlarının, akrabalarının işsizliğinden bahsederek belediyede iş isterler. Belediyemize personel ihtiyacı olduğunda bu istihdamı Küçükçekmece içinden gerçekleştireceğiz. Küçükçekmece’deki istihdamı, Küçükçekmecelilerle karşılayacağız. Ancak belediyenin kendi kaynaklarıyla çok büyük istihdam oluşturması çok mümkün değil. Ama bölgemizdeki sanayici ve işadamlarının ve çeşitli iş ihtiyacı olan kişilerin personel ihtiyacını belediyemiz organize ederek Küçükçekmecelilerin istihdamı anlamında yardımcı olacak. Bununla ilgili çok özel bir çalışmamız var. İnşallah önümüzdeki dönem, çok ciddi sayıda vatandaşımıza, ama belediyede çalıştırarak değil, gerekli eğitimler de vererek istihdam oluşturacağız. Yani şöyle söyleyebiliriz, Küçükçekmece Belediyesi’nin İş ve İşçi Bulma Kurumu gibi yerelde bir çalışması olacak. Küçükçekmece içerisinde istihdam oluşturabileceğimiz kaynaklar arayıp, bulup, vatandaşlarımızla paylaşacağız inşaallah.

KİMSESİZLERİN ‘KİM’İ GELİYOR

Sosyal sorumluluk projeleriniz nelerdir?

- Küçükçekmece’de şöyle bir düşüncemiz var; Küçükçekmece İyilik Merkezi adı altında bir merkez oluşturacağız. Küçükçekmece İyilik Merkezi’nin kısaltılmış hali KİM oluyor. Yani bu merkezimizin ‘Kimsesizlerin KİM’i olacağını düşünüyoruz. Küçükçekmece İyilik Merkezi projemiz içerisinde, özellikle yalnız yaşayan ve bakıma muhtaç yaşlılarımızla alakalı bir merkez de kurarak inşallah onların duasını ve bereketini almayı düşünüyoruz. Küçükçekmece İyilik Merkezi’ni Yaşam Sevinci Merkezimiz ile entegre edeceğiz. Küçükçekmece’de gerçekten iyiliğin merkezi haline gelecek böyle bir projeyi de hayata geçireceğiz inşallah.

Küçükçekmece’nin kadın sığınma evi olan bir ilçe olması hem iyi, hem kötü. Keşke böyle bir hizmete ihtiyacımız olmasa. 10 yıllık süre içerisinde yeni ve farklı bir konseptle evimizi düzenledik. Burada kalmak zorunda kalan kadınlarımızın, çocuklarının eğitimiyle ilgili çalışmalarımız var. Sosyal projelerimizle ailenin dağılmaması noktasında, psikologlarımız, sosyologlarımızla ailelere yardımcı olmaya çalışacağız. İnşaallah bu hizmeti genişletmek zorunda kalmayız.

‘SOĞUKSU’YA MACERA ALANI’

TEMEL KARADENİZ: Soğuksu Macera Parkı ismini verdiğimiz toplam alanı 42 bin metrekare olan, üç ayrı kısımdan oluşan, macera, piknik, park, spor alanları olan proje hazır. Klasik parklardan farklı, adrenalin yüklü, Küçükçekmece Gölü’nü gören ve Soğuksu Çamlığı’na zenginlik katacak bir macera parkı olacak inşallah.

‘TURİZM YATIRIMLARI ARTACAK’

TEMEL KARADENİZ: Havaalanı ve ulaşım yollarına yakınlığı hasebiyle Küçükçekmece, turizm yatırımcılarının da en gözde merkezi haline geldi. Turizmcilerin ilçemize yönelik taleplerini ve ilgilerini biliyoruz ve elimizden gelen yatırımları yapacağız. Bu hem İstanbul’u, hem Küçükçekmece’yi zenginleştirecektir.


Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23