• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

15 Temmuz’un arkasında FETÖ var

Yeniakit Publisher
2017-05-27 07:26:00 -
15 Temmuz’un arkasında FETÖ var

TBMM 15 Temmuz FETÖ-PDY Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, yarım asırdan bu yana darbe için hazırlık yapıldığını söyledi. Petek, “15 Temmuz hadisesinin arkasında Fetullahçı Terör Örgütü’nün bulunduğu bu raporumuzla kesin olarak ortaya konulmuştur” dedi.

YENİ AKİT / TBMMTBMM 15 Temmuz FETÖ-PDY Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, komisyonun darbe girişimi nihai raporunu tamamladı. 630 sayfadan oluşan rapor 4 ay 15 günde tamamlandı. Raporla ilgili açıklamalarda bulunan Petek, “15 Temmuz hadisesinin arkasında Fetullahçı Terör Örgütü’nün bulunduğu bu raporumuzla kesin olarak ortaya konulmuştur” dedi.

“Yarım asırdan beri darbe için hazırlık yapılmış. Bu bir iddianame değildir. 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ’nün olduğu gerçeğini elimizdeki somut belgelerle söylemeye çalıştık” diyen Petek, “Bugün hiç tereddütte meydan vermeyecek şekilde bilgi, belge ve dökümana ulaşmış bulunuyoruz. Suç ikrarları, itiraflar, iletişim kayıtları, örgüt mensuplarının kullandığı özel programlar, tanık beyanları, devam eden yargılamalarda yeni ortaya çıkan beyanlar, sanıkların FETÖ ile irtibatının gösterir nitelikteki Pensilvanya’dan yeni yeni verilen talimatlar, örgüt mensuplarına moral veren nitelikteki Fetullah Gülen’in açıklamaları değerlendirildiğinde 15 Temmuz darbe girişimine bulup yetiştirdiği, yarım asırdır hep desteklediği Gülen’in liderliğinde FETÖ PDY’nin karar verdiği anlaşılmıştır” şeklinde konuştu.

Darbe öncesi havacı subayın verdiği istihbaratın darbenin öne çekilmesi ve başarısız olmasına neden olduğunu belirten Petek, “Darbe girişiminin önceden haber alınamaması bir istihbarat zaafıdır. Darbe girişimi saatinin 15 Temmuz saat 20:30’a çekilmesi darbenin önlenmesinde en önemli faktörlerden biri olarak görülmektedir” yorumunu yaptı. 

BYLOCK LİSTESİ İSTEMEDİK

MİT’ten gelen raporda ByLock listesinin olmadığını belirten Petek, “Ama bununla ilgili bir liste biz de istemedik, MİT de bize göndermedi. Tamamen adli konudur, komisyonumuzun konusu değildir” bilgisini verdi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

CHP’ye para bağışında bulunmuş

Darbenin siyasi ayağının araştırılmadığı eleştirilerine muhatap olduklarını hatırlatan Reşat Petek, “Gerçekten FETÖ ile ilgili yaptığımız tespitlerde sadece bir siyasi partiyle irtibatı olmadığını tespit etmiş bulunuyoruz. Dönemsel olarak siyasi iktidarda bulunan, iktidardaki partilere yakın davranıp, başta mülkiye adliye olmak üzere devlet üst organlarına sızmak için kendilerince siyaseti kullanma yolu seçtikleri anlaşılmaktadır. Dikkat çeken belgelerden bir tanesi, kendisi ilkokul mezunu olmadan vaizliğe atandı. 1967 yılında bakıyorsunuz bir partiye, CHP’ye bir tahsilât 5 bin lira bağışta bulunduğu anlaşılıyor. Sözüm yanlış anlaşılmasın ama bu örgütün amaçlarına hizmete edeceğini düşündüğü siyasi partilerle işbirliği yapabildiğini gösterdiği bir belge. Nüfus kayıt örneği bile şaibeli karışık. Bazı yerlerde doğum tarihi 1942 olarak geçer, kendi yazılı beyanlarında da 1938 olarak geçmiştir. Farklı yorumlarla Atatürk’ün ölümünden sonraki tarihi işaret etmesi bakımından kullandığı şekilde yorumlara sebebiyet vermiştir. Pasaport istek formu var. Anne adını nüfus kayıtlarına aykırı olarak “Rabin” olarak doldurduğu görülüyor” dedi.

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23