• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'15 Temmuz darbeler tarihini ters yüz eden bir tarihtir'

Yeniakit Publisher
2016-08-06 23:02:00 -
'15 Temmuz darbeler tarihini ters yüz eden bir tarihtir'

Erdoğan, Borsa İstanbul'un önünde şehit olan Fatih Satır'ın İstinye Boğaziçi Caddesi'nde oturan ailesine taziye ziyareti somrası yaptığı açıklamada "O gece 3 saat içinde meydanlara 10 binler, 100 binler toplandı. Darbeler tarihini ters yüz eden bir tarihtir. Siz bu tarihi tam tersine çevirdiniz. Tarih yazdınız, dünya bunu yazacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminin ardından 240 şehit olduğunu belirterek, "Ama şunu bilmenizi isterim ki şehitler tepesi boş değil. 240 şehitle bu hainler, bu alçaklar, bu vatanı düşüremediler. 2 bin 200'e yakın gazimiz de elhamdülillah bu millet bu zalimlerin, bu alçakların karşısında kahramanlar olarak, şehitler olarak yeniden bir tarih yazdılar. Onlar demokrasi dediler, onlar vatan dediler, onlar Allah dediler, onlar şehadet dediler, öyle yürüdüler." dedi.

BORSA İSTANBUL ŞEHİDİNİN AİLESİNE TAZİYE

Erdoğan, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Borsa İstanbul'un önünde şehit olan Fatih Satır'ın İstinye Boğaziçi Caddesi'nde oturan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından Erdoğan, mahallede kendisini bekleyen kalabalığa hitap etti.

KARDEŞLİK RUHUYLA DAHA İLERİYE
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Halkı selamlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Öncelikle şuna inanmanızı istiyorum; 240 şehidimiz var, o günden bugüne. Ama şunu bilmenizi isterim ki şehitler tepesi boş değil. 240 şehitle bu hainler, bu alçaklar, bu vatanı düşüremediler. 2 bin 200'e yakın gazimiz de elhamdülillah bu millet bu zalimlerin, bu alçakların karşısında kahramanlar olarak, şehitler olarak yeniden bir tarih yazdılar. Onlar demokrasi dediler, onlar vatan dediler, onlar Allah dediler, onlar şehadet dediler, öyle yürüdüler. Bizim dinimizde biz biliyoruz ki Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiz. Onlar diridirler, ama siz bilemezsiniz. Peygamberlikten sonra en yüce makam şehitlik makamıdır. İşte şehitlerimiz şu anda peygamberimize komşu oldular. Rabbim bizleri de onlara komşu etsin. İnşallah bu yolda Rabbimin emrettiği yolda kararlılıkla yürüyeceğiz. Ülkemizi inşallah birlik içerisinde, beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhu içerisinde daha ilerilere taşıyacağız.

Onlar Peygamberimizin en yakındırlar. Milletime inanıyorum, milletime güveniyorum, milletimi meydanlara davet ettiğim o gece 3 saat içinde meydanları 10 binlerin, 100 binler toplandı. Darbeler tarihini ters yüz eden bir tarihtir. Siz bu tarihi tam tersine çevirdiniz. Tarih yazdınız, dünya bunu yazacak.

HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLACAĞIZ

Vatandaşlardan ricasının "Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" olduğunu ifade eden Erdoğan, rabiasında da tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet olduğunu, bununla yürüdüklerini söyledi.

Erdoğan, yarın Yenikapı'daki mitinge tüm İstanbul'un katılacağını belirterek, "Aynı anda 80 vilayet de Yenikapı'yı takip edecek. Dolayısıyla tüm Türkiye yarın Yenikapı'daki bütün merasimi takip edecek. İktidar partisinin genel başkanı, ana muhalefetin genel başkanı, MHP'nin genel başkanı da orada olacaklar. Meclis Başkanımız orada olacak. Sizlere hitap edeceğiz. Orada sizlerle bir arada olacağız. Ordumuzun mehteriyle orada olacağız. İnşallah Kur'an-ı Kerim tilavetleriyle orada şehitlerimizi yad edeceğiz. Gazilerimize Rabbimden şifalar dileyeceğiz. Geleceğe de böyle yürüyeceğiz."diye konuştu.

Erdoğan, çok çalışılacağını, herkesin birbirini Allah için seveceğini belirtti.

VATANDAŞLAR BAYRAK ASTI

Erdoğan, konuşmasının ardından darbe girişimi sırasında yaralanan bazı vatandaşlarla sohbet etti.

Eşi Emine Erdoğan ile birlikte taziye ziyaretine gelen Erdoğan'ı vatandaşlar coşkuyla karşıladı. Şehit Fatih Satır'ın evinin bulunduğu mahalleye üzerinde Satır'ın fotoğrafı ve "Vatanı uğruna canını feda eden vatan evlatları ölmedi. Ruhunuz şad olsun" yazılı pankart asılırken, vatandaşlar da caddeye büyük bir Türk bayrağı açtı. Kalabalık, ellerinde "Tasalanma yiğidim. Önce Allah, sonra millet seninle", "Dadaşlar seninle Reis", "Ne tankı, ne tüfeği, yıldıramaz bizleri, ölümüne seviyoruz biz bu vatanı" yazılı dövizler taşıdı. Kalabalık, Erdoğan taziye evindeyken sık sık "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklinde sloganlar atarak tekbir getirdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23