• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

15 baro şimdiden Barzani’ye bağlandı!

Yeniakit Publisher
2017-09-26 07:01:00 - 2017-09-28 10:28:57
15 baro şimdiden Barzani’ye bağlandı!

Doğu ve güneydoğu illerindeki 15 baro, dün yapılan Barzani’nin fitne referandumuna destek verdiklerini açıkladı.

ÖMER FARUK ŞAHİN / ANKARADoğu ve güneydoğu illerindeki 15 baro, dün yapılan Barzani’nin fitne referandumuna destek verdiklerini açıkladı. Ağrı Barosu’nun ev sahipliğinde dün gerçekleşen Bölge Baroları toplantısının ardından yapılan açıklamada, “Yapılması gereken halkın iradesine saygıdır” ifadelerine yer verildi. Alınan kararı Akit’e değerlendiren Avukat Hasan İlter, “Yerli ve milli olması gereken, devletinin yanında durması gereken barolar, macera peşinde koşarak açıkça gaflet içinde olduklarını göstermişlerdir” şeklinde konuştu. Referanduma karşı Türkiye’den gelen sert tepkilere cevap veren Barzani, “Biz de Diyarbakır’a ve Türkiye’nin içine müdahale ederiz” demişti. 

FİTNE REFERANDUMUNA DESTEK

Doğu ve güneydoğu illerindeki 15 baro, 25 Eylül’de yapılacak olan fitne referandumuna desteğini açıkladı. Ağrı Barosu’nun ev sahipliğinde önceki gün gerçekleşen Bölge Baroları toplantısında, 25 Eylül’de yapılacak olan referanduma destek açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Referanduma tarihsel Kürt fobisi gözüyle bakılmaması gerektiğini belirtmek isteriz. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile Türkiye arasında bu denli husumeti gerektirecek hiçbir hadise yoktur. Burada asıl önemli olan Irak Kürt Bölgesi’nde yaşayan halkın iradesine saygı göstermek gerektiği hususudur. Burada yapılması gereken halkın iradesine saygıdır. Ülke olarak Kürt fobisiyle hareket etmek yerine ikili ilişkilerin geliştirilmesi, bu noktada geç kalınarak oluşan boşluğun İran, Irak veya başkaca bir ülkeye kaptırılmaması gerektiğini düşünmekteyiz” ifadelerine yer verildi. 

15 BARO KATILDI

Ağrı Barosu’nda düzenlenen toplantıya, Adıyaman Barosu, Batman Barosu, Bitlis Barosu, Bingöl Barosu, Tunceli Barosu, Diyarbakır Barosu, Hakkari Barosu, Kars- Ardahan Barosu,  Mardin Barosu, Muş Barosu, Siirt Barosu, Urfa Barosu, Şırnak Barosu ve Van Barosu katıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“TEK KELİME İLE GAFLET”

Barzani’ye destek veren baroların milli düşünce ile hareket etmediğini belirten Avukat Hasan İlter, “Yerli ve milli olması gereken, devletinin yanında durması gereken barolar, macera peşinde koşarak yanlış yapıyorlar. Bütün dünyanın tepkisini çeken bu referanduma destek verilmesi tek kelime ile gafletten ibarettir” ifadelerini kullandı. 

 

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23