• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

14 yıl sonra ortaya çıkan katil şok etti

Yeniakit Publisher
2015-03-06 09:59:00 -
14 yıl sonra ortaya çıkan katil şok etti

İstanbul Pendik’te 23 Aralık 2001’de kaybolan Deniz (8) ve Sedef Derya (2) kardeşlerin sırrı çözüldü.

Deniz ile Derya 14 yıl önce evden ekmek almak için ayrıldı. Anne Ayten Çavuşlar, çocuklarını boşanmak üzere olduğu eşi Doğan Güldane'nin kaçırdığından şüpheleniyordu. Başka bir kadınla aşk yaşayan eşi Doğan'ın çocuklarını aramaması Ayten Çavuşlar'ı şüphelendirmişti. Anne Ayten, çocukların kaybolmasından 2 ay sonra eşinden ayrıldı. Televizyonlara çıkıp, gazetelere ilan veren Ayten Çavuşlar, 14 yıl boyunca çocuklarını aradı.

Aradan geçen 14 yıldan sonra, çocuklar kaybolduğunda 12 yaşında olan bir görgü tanığı dün çıkıp savcıya, kayıp çocukların, babalarının sevgilisi tarafından öldürüldüğünü söyledi. 26 yaşındaki görgü tanığı, olayı şöyle anlattı:

"O gün elinde poşetler olan aynı apartmanda yaşayan komşumuz yardım istedi. Poşetlerin içindekini sorunca ‘Annem köyden bir şeyler yolladı yiyemedik, çürümüş çöpe atacağım' cevabını verdi. Poşetleri sokağımızdaki çöp konteyneri yerine iki arka sokaktaki konteynere attık. Ardından komşu kadın, telefon kulübesinden belediyeyi ‘Çöpler çok koktu' diyerek aradı. Cesetleri belediye işçilerine taşıttı. Bu konudan kimseye bahsetmememi söyledi. Çöpleri taşıdıktan sonra restoranda yemek ısmarladı." Görgü tanığının yıllarca sakladığı yemek fişi, cinayetin çözülmesini sağladı.

Bu ifade sonrası gözaltına alınan üvey anne, polisteki sorgusunda iddiaları reddetti.

Ancak savcılık, Deniz ve Derya'yı öldürmekle suçladığı üvey anneyi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. Üvey anne, ‘birden fazla kişiyi kasten öldürmek' suçundan tutuklandı. Tutuklanan katil zanlısı üvey annenin, çocukların babası Doğan'la evlenmek istediği ve çocukları evliliği önünde engel gördüğü için öldürdüğü iddia edildi. Polis daha fazla delil araştırıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23