• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

12. Altın Eller Festivali Beyoğlu’nda başladı

Yeniakit Publisher
2017-09-12 17:29:00 -
12. Altın Eller Festivali Beyoğlu’nda başladı

Beyoğlu Festivalleri kapsamında bu yıl 12.si düzenlenen Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali’nin açılışı Taksim Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Beyoğlu Festivalleri kapsamında bu yıl 12.si düzenlenen Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali’nin açılışı Taksim Meydanı’nda gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Başkan Demircan, “Farklılıklarımızı en iyi anlatan şey kültür-sanat hayatıdır. Beyoğlu bunun farkında. Bizi biz yapan değerlerimizi yaşatmak boynumuzun borcudur.” dedi.

Beyoğlu Belediyesi tarafından Mayıs ayında itibaren devam eden “Beyoğlu Festivalleri”, bu yıl 12.si düzenlenen “Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali” ile devam ediyor. Türkiye’nin yedi bölgesinden 76 zanaatkârı Beyoğlu’nda buluşturan festival için Taksim Meydanı’nda Kurulan etkinlik alanında açılış töreni düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılış törenine; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Sanatçı Mine Koşan, Oyuncu Asuman Dabak, STK temsilcileri ve iş, kültür, sanat cemiyetinden çok sayıda isim katıldı.

EL SANATLARININ YARIM ASIRLIK USTALARINA PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Halk oyunları ve canlı müzik dinletileriyle renkli görüntülere sahne olan açılışta ünlü sanatçı Mine Koşan’ın Çile Bülbülüm şarkısını seslendirmesiyle coşku zirveye çıktı. Törende Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, 50 yılı aşkın süredir Geleneksel El Sanatlarıyla ilgilenen usta zanaatkarlara plaket takdim etti.

TÜRKİYE’NİN ALTIN ELLERİ BEYOĞLU’NDA BULUŞTU


7 Eylül Perşembe günü Taksim Meydanı’nda Kurulan etkinlik alanında başlayan Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivalinde usta zanaatkarlar; Keçe, Denizli Dokuması, Üfleme Cam, Sıcak Cam, Kukla Karagöz, Boynuz Tarak, Filografi, Lületaşı, Kazaziye, Bakır Döğme, Gümüş Telkari, Marangoz, Yakma Dağlama, Seramik, Çini, Etnik Giysi, Ebru, Deri İşleme, Antep Yemeni, Sedef Kakma, Muğla Dokuması, Bendir Süsleme, Ahşap Oyuncak, İpek Dokuma, Tel Kırma, Üç Telli Cura Yapımı, Hakkak, Takunya, Halı Dokuma, Yazma Baskı, Kemençe Yapımı, Rize Bezi Dokuma ve Baston yapımı gibi pek çok alanda canlı performans sergiliyor. Festival 17 Eylül Pazar gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

FARKLILIKLARIMIZI EN İYİ ANLATANDA KÜLTÜR-SANAT HAYATIDIR


Festivalin açılışını gerçekleştiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Taksim Meydanı’na bu etkinlikler yakışıyor. Çünkü burası kültürün ve sanatın merkezi. Biz Mayıs ayında başlayan bu etkinlikleri Kasım ayına kadar devam ettireceğiz. İşte şimdi Altın Eller var. Bundan sonra Sahaf gelecek. Daha önce de Antika vardı. Dolayısıyla yapacak çok iş var. Beyoğlu kültürün, sanatın, mimarinin, estetiğin, sinemanın merkezi. Sanatçılar biraz arka planda kalıyordu. O zaman onları ön plana çıkartmak, vitrine çıkartmak, varlıklarını hissettirmek, onları desteklemek için bu tür organizasyonları yapalım dedik. Çünkü onları en arkalardan, İstanbul’un değişik yerlerinden hatta Türkiye’nin dört bir tarafından alıp Taksim’de sahneye çıkartmak bizim görevimiz. Farklılıklarımızı en iyi anlatanda kültür-sanat hayatıdır. İşte Beyoğlu bunun farkında. Bizi biz yapan değerlerimizi yaşatmakta bizim boynumuzun borcu. İşte bu çerçeveden burayı boş bırakmamaya çalışıyoruz.” dedi.

EL SANATLARININ USTALARI GENÇLERİMİZE İLHAM KAYNAĞI OLACAK


Başkan Demircan, “Geleneksel el sanatları sanayi devrimi yapıldıktan sonra zenginlik artık el emeğinden çıktı, makine emeğine geçti. Şimdi artık robotlar üretiyor. Milyonlarca insanın yapacağını işte bir makine yapmaya başladı. Dünya buraya geldi. Dünyada her ne kadar robotik imalatlar olsa da ülkelerin farklı kültürlerini, o mekanik imalatların içerisinde hissettirecek renkleri, stilleri, tarzları vermek yine insanın aklında. Yani bu geleneksel el sanatçılarımızın yaptıkları, onların ortaya koydukları renkler, uyumlar ve güzellikler yeni çağın inovatif gençlerinin de ilham kaynağıdır. Farklılıklarımızı ortaya koyacağımız alanlar yine sanatçılarımızda. Allah eksikliklerini vermesin.” ifadelerini kullandı.” ifadelerini kullandı. Başkan Demircan daha sonra stantları tek tek gezerek zanaatkârların hünerlerini izledi.

FESTİVAL COŞKUSU KASIM AYINA KADAR DEVAM EDECEK


Mayıs ayında başlayan Beyoğlu Festivalleri, Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali’nin ardından gerçekleştirilecek olan Sahaf, Meraklı Zihinler Bilim Şenliği, Tasarım ve Sokak Lezzetleri festivalleri ile Kasım ayının sonuna kadar devam edecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23