• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

1100 Özel Harekatçı kahraman Cinderesi temizleyecek

Yeniakit Publisher
2018-02-22 10:12:00 -
1100 Özel Harekatçı kahraman Cinderesi temizleyecek

Zeytin Dalı harekatı kapsamında TSK ve ÖSO’nun Cinderesi’nde başlatacağı meskun mahal operasyonunda, Cizre, Sur ve Silopi’de görev alan gönüllü 1100 PÖH devreye sokulacak.

Afrin’e doğru ilerleyen TSK ve ÖSO en kritik yerleşim yeri olan Cinderesi operasyonu için stratejik bir plan hazırlandı. Afrin’in güneybatısında açılan cephede Cinderesi’nin etrafı Mehmetçik ve ÖSO tarafından kuşatıldı. Afrin’in anahtarı olarak görülen Cinderesi’ne tıpkı Doğu ve Güneydoğu’daki gibi hendekler kazan ve evelere tuzaklar kuran terör örgütü PYD/PKK’lılar sivil halkı kalkan olarak kullandığı için operasyon adım adım yapılacak.

ÖNCE SİVİL HASSASİYETİ

Harekat Merkezi’nin sivil hassasiyeti nedeniyle Cinderesi operasyonunda özel birlikler sokak sokak, ev ev temizlik yapacak. Cinderesi operasyonu için tam 1100 PÖH’çü belirlendi. PÖH’lerin çoğu gönüllü oldu.

MESKUN MAHAL DENEYİMİ

PÖH’lerin, PKK’nın hendekler kazıp evlere tuzaklı bombalarla doldurduğu Sur, Cizre, Silopi ve Nusaybin’deki operasyonlara katılan polislerden seçildiği öğrenildi. Meskun mahal operasyonunda ağır zaiyat vermemek için PÖH’ler ile JÖH’ler belirlenen noktalardan Cinderesi’ne girecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İHA TESPİT EDECEK

PÖH ve JÖH’lerin büyük titizlikle gerçekleştireceği operasyonda Cinderesi üzerinde görüntü alan İHA’lar teröristlerin hangi evlerde gizlendiğini belirleyecek. Görüntüler harekat merkezine anlık olarak iletilecek. Karadan ilerleyen timler nokta operasyonlar yapacak. Böylece sivil kaybının da önüne geçilecek.

Hendek avcıları PÖH ve JÖH’lerin hepsi gönüllü olunca Afrin ekibi için kura çekimi yapıldı.

HEPSİ GÖNÜLLÜ HEPSİ KAHRAMAN

Diyarbakır, Van, Kocaeli, Muş, Ordu… Afrin’deki meskun mahal operasyon operasyonları için çocukları, anne-babalarını, eşlerini geride bırakarak gönüllü oldular. Önce Kuran okundu, dualar edildi, kurbanlar kesildi, sonra da vatandaşların verdiği al bayraklı destekle Afrin yoluna çıkan Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) konvoy halinde sınıra sevk edildi.

AFRİN’İN LOJİSTİK ÜSSÜ OLACAK

Afrin merkezine yönelik operasyonda hem güvenlik koridoru hem de lojistik üs olarak Cinderesi’nin kullanılması düşünülüyor. Afrin’e yakın en büyük yerleşim merkezi olan Cinderesi teröristlerden temizlenip güvenlik tamamen sağlandıktan sonra kasabaya TSK ve ÖSO yığınak yapacak.

(Akşam)

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23