• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"110 bin ağaca su vermek için sadece 36 ağaç kesildi"

Yeniakit Publisher
2017-11-11 16:57:39 -
"110 bin ağaca su vermek için sadece 36 ağaç kesildi"

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Mudanya’ya yapılan gölet hakkında köylüleri bilgilendirdi.

Milletvekili Bennur Karaburun ve Mudanya AK Parti İlçe Başkanı Ünal, Yalıçiftlik Mahallesi’nin yanı sıra gölet çevresinde bulunan Kaymakoba ve Tirilye’ye giderek vatandaşlarla görüştü. Baraj inşaatını titizlikle takip ettiklerini ifade eden Ünal, “Tirilye merasında bulunan Karanlık derenin suları kışın denize akmasın diye uğraşıyoruz. 480 bin metreküp olan su havzası ilave yatırımla buraya akıtılacak. Proje vekilimiz ve başbakan yardımcımız tarafından yakından takip ediliyor. Bizler burada iyi niyetle çalışırken, başımıza gelecekleri bildiğimiz için, toplantılar yaparak ilgili kişilerle görüşüyoruz. Kendilerini mağdur etmeyeceğimizi söylüyoruz. Suyun boşa akmak yerine gölete akıtılması için uğraşıyoruz. Ancak bu mesele başka mecralara çekilmeye çalışılıyor. Sayın vekilimiz konuyu bakanımızla görüşerek istişare etti. CHP’li bir milletvekilimizin meclisteki konuşması üzerine, vekilimiz de bir basın toplantısı yaparak, konuyu Türkiye’nin gündemine getirdi. Bizler zeytin aşığı insanlarız, bu işler yapılırken 36 adet zeytin ağacı kesilmiştir. Bunu biliyoruz. Bunların bedeli muhakkak ödenir. Bir hatamız varsa onlar da giderilir, ama bu kadar iyi niyetle yatırım için çıktığımız yolda bu yaşadıklarımız bizi üzdü” dedi.

Milletvekili Bennur Karaburun, konun kendisi için çok önemli olduğunu ifade ederek, “CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Yalıçiftlikte ağaç katliamı yapılıyor diye ortalığı ayağa kaldırmaya çalışıyor. Ben buna sessiz kalamazdım. Mesele 36 ağacın sökülmesiydi. 36 ağaç söküldü, lakin 110 bin ağaca su gidecek. Dolayısıyla bu bölgede 10 trilyon liralık bir zenginleşme olacak. Zeytinin kalitesi, bolluğu artmış olacak. Yöre halkının faydalanabilmesi için 17 milyon liralık bir yatırım yaptık. Daha önce Faruk Çelik Kültür Merkezi’nde toplantılar yaptık, halkımıza bu konular anlatıldı” diye konuştu.

“Gölet için 43 senedir mücadele veriyoruz”

Yalıçitlik Mahallesi Muhtarı Arif Toktaş ise, “43 senedir bu gölet için mücadele verilmiştir. Yalıçiftlik olarak 25 sene önce yaptığımız müracaatımız sonunda 2016 yılında inşaatına başlandı. Bu göletten sadece Yalıçiftlik ve çevresinin yanı sıra ormana yapılacak depolarla Tirilye, Eşkel ve çevresi de faydalanacak. Belediye başkanımız birilerini dinlemeden önce beni arayıp bilgi alsaydı bütün bunlar yaşanmış olmazdı. Şikayetçi olan şahsın kesilen ağaçları sadece 13 tane olup, yaşları 30’dan fazla değildir“ dedi.

Toktaş, gölet sayesinde yöreden göçlerin duracağının altını çizdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23