• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

1 yıl önce tam burada… Her yere fotoğrafı asıldı!

Yeniakit Publisher
2017-12-21 14:12:00 -
1 yıl önce tam burada… Her yere fotoğrafı asıldı!

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında çatışmaların en şiddetlisi burada, 1 yıl önce yaşandı ve aralarında Binbaşı Albayrak'ın da bulunduğu 16 asker şehit oldu.

Bölgenin DEAŞ'tan kurtarılmasının ardından El Bab'ın girişindeki Şeyh Akil Tepesi'nin bulunduğu bölgeye şehit binbaşı Bülent Albayrak'ın fotoğrafının bulunduğu pano asıldı. El Bab halkı da eskiden 'Şeyh Akil' veya 'Hastane Tepesi' olarak adlandırdığı bölgeye Albayrak Tepesi demeye başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri geçen yıl 24 Ağustos'ta, Türkiye sınırının terör unsurlarından temizlenmesi amacıyla Fırat Kalkanı Harekatı'nı başlattı ve Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nden, Suriye'nin terör örgütü DEAŞ denetimindeki Cerablus kentine geçti. Aynı gün TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçleri Cerablus'ta kontrolü sağlayarak, sınır hattında ilerleyişini sürdürdü. 4 Eylül'de Rai ve 16 Ekim'de Dabık bölgelerini de temizleyerek iç kesimlere inen TSK ve ÖSO güçleri, 8 Aralık'ta DEAŞ'ın Rakka'nın ardından ikinci merkezi olan El Bab'a yönelik harekat başlattı. El Bab'ın batı girişinde DEAŞ kontrolünde bulunan yörede 'Şeyh Akil' ve 'Hastane Tepesi' olarak bilinen hakim noktanın ele geçirilmesi için harekete geçildi. Ancak, DEAŞ terör örgütü üyeleri şehre hakim konumdaki tepeyi vermemek için TSK ve ÖSO güçlerinin bulunduğu bölgeye bomba yüklü araç, canlı bomba, ağır silah ve roketlerle saldırdı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23