• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
8
Terörden soruşturması devam edenlerin ataması yapılmış!

2017-05-27 11:24:16
Terörden soruşturması devam edenlerin ataması yapılmış!

Sağlık Bakanlığı’nın 22/03/2017 tarih ve 39608046 sayılı “Güvenlik Soruşturması Değerlendirme Raporu” tepkilere neden oldu. Sicili temiz binlerce sağlık personeli atama beklerken, FETÖ, PKK, DHKP-C gibi terör örgütü sempatizanlarının görev yerlerine iade edildikleri ortaya çıktı. Hatta gözaltına alınıp hakkında yurt dışı yasağı konularak adli kontrol şartı devam eden ve terör örgütlerinin eylemlerine bizzat katıldığı tespit edilen isimlerin dahi atamalarının yapılması ‘skandal’ olarak değerlendirildi.

#1
Foto - Terörden soruşturması devam edenlerin ataması yapılmış!

SKANDAL RAPORU YENİAKİT.COM.TR ELE GEÇİRDİ PKK, FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütlerinin sempatizanları oldukları, örgütlerin eylemlerine bizzat katıldıkları, yakın akrabalarının dahi örgüt mensubu oldukları tespit edilen kişilerin, Sağlık Bakanlığı tarafından doktor, hemşire, sağlık teknikeri olarak görevlendirildiklerini ortaya koyan “Güvenlik Soruşturması Değerlendirme Raporu”nu yeniakit.com.tr ele geçirdi.

#2
Foto - Terörden soruşturması devam edenlerin ataması yapılmış!

METİNER: GÖREVLENDİRMELERİ SON DERECE YANLIŞ BULUYORUM Haklarında mahkemeler tarafından kesin bir hüküm verilmeden terör örgütleriyle bağlarının bulunduğu tespit edilen, haklarında ‘adli kontrol’ şartı bulunan kimselerin Sağlık Bakanlığı gibi hassas bir kurum bünyesinde görevlendirilmesinin doğru olmadığını söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, “Raporda yer aldığı gibi FETÖ, PKK, DHKP-C gibi örgütlerle ilişkisi tespit edilen isimlerin kamuda görev almalarını son derece yanlış ve sakıncalı buluyorum. Bu tür atamalar hepimiz üzerinde başka algıya sebebiyet veriyor. OHAL’in sürmüş olduğu bu süreçte mahkeme sonuçlarını beklemeden kamu kurumlarında yeniden böyle bir görevlendirme yapılması çok yanlıştır” dedi.

#3
Foto - Terörden soruşturması devam edenlerin ataması yapılmış!

AV. ÖZTÜRK: DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE KAMUDA GÖREV VERİLEMEZ Bir hukukçu olarak Sağlık Bakanlığı’nın raporunu ‘skandal’ olarak değerlendiren isimlerden birisi de Avukat Özkan Öztürk oldu. Öztürk, “Dünyanın hiç bir yerinde terör örgütleriyle irtibatı ve sempatizanlığı istihbarat tarafından tespit edilenler kamu görevlerinde iş yapamazlar. Bırakalım istihbarat raporunu da terör örgütleriyle irtibatı olduğuna dair şüphe bile varsa böyle kişilere kamuda görev verilemez” dedi.

#4
Foto - Terörden soruşturması devam edenlerin ataması yapılmış!

HACIMUSTAFAOĞULLARI: BU ÜLKEYE İHANETTİR ! Doktor, hemşire gibi terör örgütü sempatizanlarının Doğu ve Güneydoğu’daki hastanelerimizde bugüne kadar bir çok askerimizin ve polisimizin şehit edilmesine neden olduğuna dikkat çeken Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğulları, “Söylediğiniz raporda PKK, DHKP-C gibi örgüt sempatizanlarının hemşire veya doktor olarak görevlerine iade edildiklerini görüyoruz. Maalesef, devletin tüm kurumlarının etkin bir şekilde terörle mücadele etmediğini görüyoruz. Sağlık Bakanlığı, terörle mücadeleyi acaba böyle mi yapıyor? Terör örgütleriyle ilişiği tespit edilen, terör örgütlerinin eylemlerine katılan kişileri, nasıl oluyor da Sağlık Bakanlığı doktor ve hemşire olarak atayabiliyor? Örgüt sempatizanlarının atamalarını yapmak bu ülkeye ihanettir” dedi.

#5
Foto - Terörden soruşturması devam edenlerin ataması yapılmış!

AV.TORAMAN: SORUŞTURMA BAŞLATILMALIDIR Sağlık Bakanlığı’nın raporunu değerlendiren Avukat Cüneyt Toraman ise, “Binlerce sicili temiz sağlık personeli atama beklerken, terör örgütleriyle ilişkisi istihbarat raporlarıyla tespit edilmiş, hakkındaki soruşturmaların devam ettiği ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan kişilerin doktorluk ve hemşirelik gibi hassas görevlerde bulunmaları yanlıştır. Böyle kararlara imza atanlar hakkında yetkili kurumlar tarafından soruşturma başlatılmalıdır” şeklinde konuştu.

#6
Foto - Terörden soruşturması devam edenlerin ataması yapılmış!

RAPORDA NELER YOK Kİ! Sağlık Bakanlığı’nın 14.03.2017 tarih ve 214 sayılı onayı ile oluşturulan Güvenlik Soruşturması Değerlendirme Komisyonu tarafından adı, soyadı, T.C kimlik numarası, unvanı kurumu ve diğer bilgilerin yer aldığı personellerin listesinde skandal istihbarat bilgileri yer alıyor. İşte o isimler ve skandal bilgiler;

#7
Foto - Terörden soruşturması devam edenlerin ataması yapılmış!

F.M. Ağır: “FETÖ/PDY darbe girişimi kapsamında gözaltına alındığı, bilahare adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı” tespiti yapılmış ama sağlık teknikeri olarak ataması uygun görülmüş. G. Sarıyoca: “2009-2010 yılları itibariyle Erzincan’da DHKP-C paralelindeki derneğin düzenlediği etkinliklere katılan şahıslardan olduğu” tespiti yapılmış ve hemşire olarak ataması uygun görülmüş. H.Çakmak: “2013 yılı itibariyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Meslek Yüksekokulu Öğrencileri tarafından, Adana’da düzenlenen etkinliğe katılan, KONGRA-GEL (PKK-KCK) sempatizanı öğrencilerden olduğu” tespiti yapılmış ve hemşire olarak ataması uygun görülmüş. M.Kaçar: “Mart 2015 itibariyle Bingöl Üniversitesi yönetimince KONGRA-GEL (PKK/KCK) ya müzahir öğrencilere verilen okuldan uzaklaştırma / kınama cezalarını protesto eden Bitlis Üniversitesi Öğrenci Derneği (BÜO-DER) mensubu öğrenciler” den olduğu tespiti yapılmış ama diyetisyen doktor olarak atanması uygun görülmüş. M.Tektaş: “2013 yılı itibariyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından Adana’da düzenlenen etkinliğe katılan KONGRA-GEL (PKK/KCK) sempatizanı öğrencilerinden olduğu” tespiti yapılmış ve hemşire olarak atanması uygun görülmüş. N.Bayram: “2009/2017 tarihleri arasında FETÖ/PDY bağlantılı eğitim şirketlerinde çalıştığı” tespit edilmiş ve sağlık memuru olarak atanması uygun görülmüş.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23